Субота, 20 Квітня, 2024

Квадрокоптер, блокпост та охорона: Провідна неділя у Рівному

В цьому році в Рівному кардинально зміниться формат проведення Провідної неділі у Рівному. Традиційно, віряни вшановують померлих родичів, близьких людей у першу неділю після найбільшого свята всіх християн – Великодня. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Усі поминальні процесії перенесли на кінець травня та початок червня. Не дивлячись на такі зміни, в Рівному будуть організовані посилені заходи контролю над дотриманням людей карантинних вимог та обмежень. 

Моніторинг та охорону кладовищ будуть здійснювати за допомогою квадрокоптерів, а також контролю з боку працівників поліції та громадських формувань. Особливо будуть стежити за порядком на самому великому кладовищі міста Рівне – “Новому”, відоме мешканцям за назвою “Молодіжне”. 

Звісно, дане обмеження ні в якому разі не стосуватиметься похоронних процесій, які все ж будуть проводити на кладовищах згідно діючих правил карантину.

Алгоритм дії працівників поліції такий: на розвилці буде діяти блокпост, автобуси не будуть їздити. Квадрокоптер регулярно буде робити оглядове коло навколо всього кладовища. Буде одразу видно, хто з якої сторони, все ж, намагатиметься потрапити на територію кладовища. 

Потрібно залишатися цивілізованими людьми та з розумінням ставитися до всіх запроваджених заходів у Провідну неділю. Померлих родичів, близьких людей можна згадати вдома, за обіднім столом, запаливши свічку та помолитися за спокій їхніх душ. 

Крім цього, в церковному календарі є ще декілька днів, коли можна пом’янути померлих: М’ясопусна субота, три суботи Другого, Третього і Четвертого тижнів Великого Посту, Троїцька та Дмитрівська Поминальні суботи. 

Нагадаємо, що в в суботу та в Провідну неділю в обласному центрі призупинять рух громадського транспорту. Їздитиме тільки декілька тролейбусів та маршруток, які будуть довозити на роботу медичних працівників. 

Духовенство Рівненської області перенесло звершення богослужінь на могилках: Православна Церква України на 6 червня, Українська Православна Церква на 27 травня. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.