Середа, 29 Травня, 2024

Цікаві коктейлі з віскі

Віскі – популярний міцний алкоголь, який можна вживати в чистому вигляді або готувати на його основі різні коктейлі. Про цікаві варіанти, окрім традиційного поєднання з колою, ми розповімо в нашій статті.

Manhattan

Є кілька версій створення цього напою. Хтось запевняє, що в процесі брала участь мати Вінстона Черчилля, а хтось каже, що коктейль був створений у 1874-му році в однойменному барі. Так чи інакше, для приготування потрібно взяти:

  • віскі – 50 мл;
  • вермут солодкий червоний – 20 мл;
  • біттер Ангостура – один деш.

Використовувати можна будь-який різновид скотчу. Наприклад, купити популярний Джек Деніелс у маркеті алкогольних штук Маудау. Традиційно всі компоненти змішують у шейкері з кубиками льоду. Потім коктейль проціджують і виливають у високий келих. Як прикрасу використовують вишню.

Boulevardier

Цей коктейль – цікава варіація Мангеттена, з гірко-солодкими нотками в смаку. Вважається, що рецепт винайшов Ерскін Гвінн – американський письменник, який заснував у Парижі журнал під однойменною назвою. Для приготування необхідно взяти:

  • віскі – 45 мл;
  • червоний солодкий вермут – 30 мл;
  • кампарі – 30 мл.

Усі інгредієнти завантажують у шейкер, попередньо наповнений кубиками льоду. Добре струшують. Потім проціджують через сито й наливають напій в охолоджений келих. Прикрасити його можна апельсиновою цедрою

Tipperary

Коктейль отримав свою назву завдяки графству в Ірландії. І передбачає використання в рецепті виключно ірландського скотчу. Для приготування потрібно взяти:

  • віскі – 50 мл;
  • червоний солодкий вермут – 25 мл;
  • лікер зеленого кольору Chartreuse – 15 мл;
  • біттер Ангостура – два деші.

Інгредієнти поміщають у шейкер із кубиками льоду. Добре струшують. Потім рідину необхідно процідити й вилити в келих для мартіні. Як прикрасу використовують часточку апельсина.

Old Fashioned

Напій став популярним завдяки серіалу «Божевільні», головний герой якого постійно п’є його. Для приготування необхідні:

  • віскі – 45 мл;
  • біттер Ангостура – кілька крапель;
  • вода – кілька крапель;
  • кубик цукру.

На дно келиха укладають цукор і зверху на нього капають біттер. Потім додають воду. Цукор необхідно добре розім’яти. У склянку занурюють кубики льоду й заливають віскі. Готовий варіант обережно перемішують барною ложкою. Прикрасити напій можна апельсиновою цедрою або вишнею.

Whiskey Sour

Уперше цей рецепт з’явився в книзі «Як змішувати напої» у 1862-му році. Вважається, що англійські моряки пили такий коктейль ще за 100 років до цього. Для приготування потрібно взяти:

  • віскі – 45 мл;
  • цукровий сироп – 20 мл;
  • лимонний фреш – 25 мл;
  • яєчний білок – 20 мл.

Усі інгредієнти вливають у шейкер. Добре струшують, потім пропускають через сито та виливають у келих. Як прикрасу використовують апельсинову цедру або часточку цитруса.Зверніть увагу, що алкоголь для приготування коктейлів бажано купувати в перевірених магазинах. Ідеально підійде для цього MAUDAU. Намагайтеся не змішувати в межах одного вечора кілька різних напоїв, щоби на ранок почуватися добре.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.