Віскі – популярний міцний алкоголь, який можна вживати в чистому вигляді або готувати на його основі різні коктейлі. Про цікаві варіанти, окрім традиційного поєднання з колою, ми розповімо в нашій статті.
Manhattan
Є кілька версій створення цього напою. Хтось запевняє, що в процесі брала участь мати Вінстона Черчилля, а хтось каже, що коктейль був створений у 1874-му році в однойменному барі. Так чи інакше, для приготування потрібно взяти:
- віскі – 50 мл;
- вермут солодкий червоний – 20 мл;
- біттер Ангостура – один деш.
Використовувати можна будь-який різновид скотчу. Наприклад, купити популярний Джек Деніелс у маркеті алкогольних штук Маудау. Традиційно всі компоненти змішують у шейкері з кубиками льоду. Потім коктейль проціджують і виливають у високий келих. Як прикрасу використовують вишню.
Boulevardier
Цей коктейль – цікава варіація Мангеттена, з гірко-солодкими нотками в смаку. Вважається, що рецепт винайшов Ерскін Гвінн – американський письменник, який заснував у Парижі журнал під однойменною назвою. Для приготування необхідно взяти:
- віскі – 45 мл;
- червоний солодкий вермут – 30 мл;
- кампарі – 30 мл.
Усі інгредієнти завантажують у шейкер, попередньо наповнений кубиками льоду. Добре струшують. Потім проціджують через сито й наливають напій в охолоджений келих. Прикрасити його можна апельсиновою цедрою
Tipperary
Коктейль отримав свою назву завдяки графству в Ірландії. І передбачає використання в рецепті виключно ірландського скотчу. Для приготування потрібно взяти:
- віскі – 50 мл;
- червоний солодкий вермут – 25 мл;
- лікер зеленого кольору Chartreuse – 15 мл;
- біттер Ангостура – два деші.
Інгредієнти поміщають у шейкер із кубиками льоду. Добре струшують. Потім рідину необхідно процідити й вилити в келих для мартіні. Як прикрасу використовують часточку апельсина.
Old Fashioned
Напій став популярним завдяки серіалу «Божевільні», головний герой якого постійно п’є його. Для приготування необхідні:
- віскі – 45 мл;
- біттер Ангостура – кілька крапель;
- вода – кілька крапель;
- кубик цукру.
На дно келиха укладають цукор і зверху на нього капають біттер. Потім додають воду. Цукор необхідно добре розім’яти. У склянку занурюють кубики льоду й заливають віскі. Готовий варіант обережно перемішують барною ложкою. Прикрасити напій можна апельсиновою цедрою або вишнею.
Whiskey Sour
Уперше цей рецепт з’явився в книзі «Як змішувати напої» у 1862-му році. Вважається, що англійські моряки пили такий коктейль ще за 100 років до цього. Для приготування потрібно взяти:
- віскі – 45 мл;
- цукровий сироп – 20 мл;
- лимонний фреш – 25 мл;
- яєчний білок – 20 мл.
Усі інгредієнти вливають у шейкер. Добре струшують, потім пропускають через сито та виливають у келих. Як прикрасу використовують апельсинову цедру або часточку цитруса.Зверніть увагу, що алкоголь для приготування коктейлів бажано купувати в перевірених магазинах. Ідеально підійде для цього MAUDAU. Намагайтеся не змішувати в межах одного вечора кілька різних напоїв, щоби на ранок почуватися добре.