Четвер, 25 Квітня, 2024

Рівняни підписують петицію за оновлення центрального парку

Стан центрального парку у Рівному не надто тішить мешканців нашого міста – про це говорить нова електронна петиція від рівнян, яка з’явилася 18 жовтня на сайті міської ради Рівного. Так, містяни хочуть, аби влада звернула увагу на стан центрального парку і здійснила реконструкцію парку імені Тараса Шевченка, повідомляє сайт “Рівне Майбутнього”.  

Так, у своєму зверненні до місцевої влади рівнянка Оксана Галицька зазначає таке: 

  • По-перше, необхідність реконструкції атракціонів, розташованих у міському парку. На думку рівнянки, атракціони вже тривалий час перебувають у незадовільному технічному стані і сьогодні несуть реальну небезпеку для відвідувачів парку; 
  • По-друге, рівнянка вказує на необхідність забезпечення освітлення цілого парку, адже сьогодні достатньо освітленою, фактично, є лише центральна алея парку; 
  • По-третє, відновити лавочки у парку, які також вже перебувають у незадовільному стані; 
  • По-четверте, відновити асфальтне покриття на доріжках у парку; 
  • По-п’яте, зайнятися очисткою фонтанів у парку. 

Чому відновлення парку імені Тараса Шевченка настільки важливе? 

парк культури

Це питання сьогодні особливо актуальним має бути для усіх, адже саме рівненський парк Шевченка – це культурне серце Рівного і кожного дня тут відпочиває сотні, а то й тисячі відвідувачів – мешканців нашого міста, а також гостей Рівного. Це одна з культурних “візитівок” Рівного, тому такий стан парку є неприпустимим.  

Зазначимо, що рівненський парк імені Тараса Шевченка є пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні. Парк розміщений у центрі міста, тому й приваблює стількох відвідувачів щодня.  

Парк вабить містян багатою флорою – всього тут нараховується понад 5500 дерев та більше 14 000 кущів. Деякі дерева у міському парку є справжніми прикладами екзотики – приміром, північно-американські дерева, південно-європейські дерева, а також види, привезені з Японії та Китаю. Такими є червоні дуби, бархати амурські, каштани їстівні, біоти східні, айланти високі тощо.  

У парку є кілька зон – зона тихого відпочинку, зона активного відпочинку, зона видовищних споруд, а також спортивний та дитячий сектор.  

Станом на сьогодні, 24 жовтня, електронну петицію про реконструкцію міського центрального парку Рівного підписало 42 містян з необхідних 300 підписів для подальшого розгляду у міській раді. До кінця збору підписів у рівнян залишається всього 43 дні.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.