П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В українських школах запровадять новий предмет: про що йдеться?

Нова українська школа диктує свої умови для освіти сучасних дітей і працює заради поліпшення умов надання гарної освіти українській дітворі. Серед запланованих нововведень нової школи – введення ще одного предмету, пише сайт “Рівне Майбутнього”. 

Так, за планами Міністерства освіти і науки України, серед предметів для школярів з’явиться також дисципліна, яка навчатиме українську дітвору медіаграмотності. Передбачається, що новий предмет запровадять в програмі учнів 5-9 класів Нової української школи.  

Планується представити громадськості нововведення вже наступної весни. Однак сам новий предмет ввести в програму вдасться не раніше 2022 року – тоді, коли реформовану школу поширять на ці класи. Вже тоді школярі 5-9 класів почнуть навчання за новою програмою.  

Міністерка, Ганна Новосад, переконана в тому, що кожна людина повинна володіти певною “інформаційною гігієною”, незалежно від віку. Важливо, аби людина ще з дитячих років почала розуміти важливість достовірності інформації, яку вона отримує кожен день. Тож потрібно ще зі шкільної парти розуміти, що таке медіаграмотність. Тому й приймають цей момент до уваги, працюючи над розробкою Державного стандарту базової освіти. Однак поки стандарт не затвердили. 

Зазначимо, що поняття медіаграмотності включає знання та навички, які дозволяють людям аналізувати, надавати критичну оцінку інформації та різним типам медіа. Медіаграмотність особливо важлива сьогодні, в час глобального розвитку технологій, появи величезної кількості “фальшивих”, фейкових ЗМІ, які поширюють недостовірну інформацію, працюють над інформаційною війною і поглибленням проблеми.  

Медіаграмотність вивчають студенти вищих навчальних закладів, цей предмет входить до освітніх програм для журналістів, редакторів тощо.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.