Вівторок, 19 Березня, 2024

У Рівному відбулася презентація проекту розвитку міста для людей з інвалідністю

6 лютого в Рівному у стінах приміщенні «Інваспорту» відбулася презентація проекту Громадського бюджету розвитку міста для людей з обмеженими можливостями «Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю». Далі розповідає «rivne-future.com.ua».

Автором проекту є депутат Рівне ради Олексій Муляренко.

У рамках проекту було створено 3 фільми про наше місто та його найвідоміші місця. Це було здійснено для того, щоб більша кількість людей могла дізнатися про історію міста Рівне. Першочергово такий проект створили для людей, які не можуть бачити, але можуть відчути або ж для тих, хто не може вільно мандрувати нашим прекрасним містом.

Разом з фільмами ще організували мнемосхеми (тактильні карти) з повторенням назв туристичної інфраструктури міста шрифтом Брайля. Їх встановлять у 11 місцям, наприклад у ТРЦ «Злата Плаза», Палаці дітей і молоді, Міському палаці культури, парку Шевченка та зоопарку. Весною планується встановлення трьох карток на залізничному вокзалі та двох автостанціях.

Кошторисна вартість проекту 250 тисяч гривень.

Така ініціатива стане відмінним помічником для людей з обмеженими можливостями доторкнутися до історичних пам`яток міста Рівне.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.