Середа, 8 Травня, 2024

Школярі з Рівненщини відвідали Світовий форум демократії

Школярі з радивилівської школи НВК «Школа №1-гімназія» вибороли перемогу у Х Міжнародному телефестивалі «Дитятко», а в подарунок за першість в номінації «Місцеве самоврядування – це ми!» отримали поїздку на Світовий форум демократії – 2018 , який проходив у Страсбурзі, пише rivne-future.com.ua.

Загалом на Форум демократії завітало 2000 дітей з 65 країн. Три дні вони спілкувались з європейськими депутатами та лідерами думок, знайомились з основними проблемами політиків та, звісно, мандрували містом Страсбург.

Радивилівським школярам пощастило послухати лекцію Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про рівність жінок та чоловіків у політиці та інших галузях нашого життя. Тож, на прикладі, Іспанії, де зараз найбільше жінок у політиці, дітям пояснювали про проблеми та перспективи гендерної проблеми у цілому світі.

Цього ж дня хлопці та дівчата відвідали зустріч з головою Ліги захисту прав жінок “Гармонія рівних” Олександрою Голуб, яка була Єдиним спікером на цьогорічному форумі від України. Жінка розповідала підліткам про те чому хороша оцінка, знання іноземних мов та лідерські якості є важливими для кожної молодої особи  та як можна стати успішним політиком у європейських колах.

Наступна зустріч на карті подорожей була із Послом, Постійним представником України при Раді Європи Дмитром Кулебою. Він ще раз проаналізував виступ про гендерну рівність та на простих прикладах розповів дітям, чому усі люди мають бути толерантними, добрими та відкритими.

«Гендерна історія базується на єдиному слові – Повага. А гендерна рівність починається із сім’ї», – зазначив він під час спілкування.

Втім, школярів також цікавили питання дискримінації, різницю та схожість між молодими українцями та французами, нюанси роботи французьких шкіл та особливості місцевої освіти.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.