Якщо Ви не знаєте, то фруктово-ягідні концентрати в чаї – це пастеризована суміш ягідної чи фруктової м’якості, також трав, спецій та цукру. Багаті вітамінами та поживними речовинами, цей продукт позитивно впливає на організм у будь-яку пору року. Завдяки різноманітності смаків, натуральним інгредієнтам і ароматам даний напій не тільки буде бадьорити Вас, але і буде корисним для здоров’я. Головне – пам’ятайте про терміни придатності чаю, адже все залежить від його виду та температури.
Корисні властивості натурального чаю
Зараз дуже популярний та актуальний – чай натуральний, який має фруктово-ягідні концентрати. Він має насичений, живий смак та свої корисні особливості, наприклад:
- в його складі немає кофеїну;
- використовують лише ретельно відібрані натуральні ягоди та фрукти;
- завдяки шоковому заморожуванню в чайному концентраті зберігаються фруктово-ягідні смаки та їх властивості;
- ідеально підходить для гарячого чаю, доступні безліч різноманітних смаків (апельсин, імбир, лайм, маракуя, м’ята, манго та багато інших);
- можна залити як окропом, так і холодною водою, він повністю розчиняється;
- не містить барвників, ароматизаторів та штучних консервантів.
Які переваги натурального чаю у пакетиках?
Чай в пакетиках має ряд плюсів, а саме:
- Швидкість та легкість заварювання. Концентрований чай, так і чай в пакетиках дуже швидко заварюється, аніж крупнолистовий розсипний чай.
- Гігієнічність. Чай виготовляється в індивідуальних пакетиках, так він захищений від вологи, пилу та неможливий контакт з іншими продуктами.
- Зручність обліку. Купити такий чай простіше та зручніше з точки зору ведення обліку на якомусь об’єкті. Тому що легко порахувати пакетики і визначити середнє споживання, тобто продажі.
- Зберігання. Завдяки компактній упаковці чай зберігати зручно.
- Ціна. Купувати натуральний чай в пакетиках набагато вигідніше, аніж пресований чи розсипний.
Які є різновиди чаю?
У кожного свій смак до цього напою. Однак світ чаю різноманітний, і кожен може вибрати те, що йому до вподоби більше. Тому існують деякі види:
- Зелений, чорний та фруктовий чай. І зелений, і чорний чай походять з одних і тих же дерев, але є різниця – в обробці. Чорний окислюється за допомогою ферментів, так листя темніє і збільшує його насиченість та гіркоту, а зелений пропарюється без окислення. Фруктові чаї містять, зазвичай, шматочки фруктів та листя чайного дерева.
- Чай з добавками та без. Чистий чорний чай виготовляється з одного листа і характеризується чистим, хоча іноді і терпким смаком. Отриманий напій часто має цитрусові, квіткові та медові нотки. Чаї з добавками містять підсилювачі смак (пелюстки квітів, шматочки фруктів та ароматизатори), тому такі продукти солодші та ароматніші.