Середа, 24 Квітня, 2024

Як у Рівному можна одружитися за добу?

Останнім часом серед молоді дедалі більше популярною стає процедура укладення шлюбу за добу – це сучасний підхід, максимальна швидкість та зручність. Не потрібно чекати і заздалегідь планувати велику кількість речей – достатньо скористатися новою послугою, набагато простішою і зручнішою, пише сайт “Рівне Майбутнього”. 

Де можна укласти шлюб за добу?

Шлюб за добу у Рівному можна укласти традиційно в органах державної реєстрації актів цивільного стану – нічого нового, обрати треба тільки укладання шлюбу за спрощеною процедурою. Варто зауважити, що при цьому звернутися можна у будь-який орган ДРАЦС, незалежно від місця реєстрації молодят. Тож укласти такий шлюб можна абсолютно будь-де. 

По суті, одружитися за добу можна за будь-якою адресою, вказаною на сайті Міністерства юстиції України. 

Кілька кроків для того, щоб одружитися за добу

В принципі, процедура й справді неймовірно проста – необхідно для початку обрати собі організатора, вказати бажану дату та час, пред’явити паспорти та інші документи, а далі – підписати договір. Ну і наостанок – потрібно з’явитися в обраний час в обране місце та одружитися!

Серед документів, необхідних для укладення шлюбу за добу, є такі:

  • Заява за стандартною формою;
  • Лише паспорти – у випадку, якщо молодята вже були одруженими раніше;
  • У випадку, якщо хтось із молодят є громадянином іншої країни, – необхідно подати рідний паспорт та його переклад на державну (українську) мову, а також – документи на підтвердження легальності перебування на теренах України;
  • Якщо хтось із молодят вже був у шлюбі – документ на підтвердження розірвання попереднього шлюбу (свідоцтво про розірвання, рішення суду, визнання недійсним чи свідоцтво про смерть, висновок про анулювання шлюбу тощо);
  • Якщо хтось із молодят іноземець – аналогічне пред’явлення документа, який визнає попередній шлюб недійсним.

Однак ці документи мають бути належним чином засвідчені.

Варто зауважити, що підтвердженням для іноземців може слугувати легалізація або апостиль. Однак жодних посвідчень не вимагають у ДРАЦСі, якщо один із молодят родом із країни, з якою Україна уклала міжнародну двосторонню угоду. 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, розташованому на вулиці Кавказькій, 8. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.