П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Сучасні методики для розвитку дітей – які вони?

Сучасні батьки не обмежуються шкільною програмою – дитина повинна розвиватися максимально різносторонньо, її світогляд має бути великим, а набуті змалку знання та навички обов’язково повинні гарантувати дитині успіх у майбутньому.  

Сьогодні для всебічного розвитку дитину створено величезні можливості – різноманітні майстер-класи, онлайн-курси з вивчення різних мов, традиційні гуртки, де діток навчають робити щось власними руками і тренують дрібну моторику рук тощо. Останнім часом дедалі більше уваги почали привертати різноманітні освітні заклади – школи, в яких діти мають змогу пройти додаткові курси.  

Одним із таких закладів є Академія розвитку інтелекту SMARTUM – потужна мережа освітніх закладів з розвитку дитини, де для дітей організують курси, покликані розвинути інтелектуальну складову. Спеціалісти, які працюють з дітьми, орієнтуються виключно на сучасний підхід до навчання дитини.  

Розглянемо декілька найпопулярніших і найбільш ефективних курсів інтелектуального розвитку дитини, представлених в академії SMARTUM. 

Курс ментальної арифметики у SMARTUM 

смартум

Курс ментальної арифметики в академії покликаний тренувати швидкість сприйняття, аналізування отриманої інформації, а його головна перевага в тому, що ментальна арифметика задіює одночасно роботу обох півкуль головного мозку. Це відбувається за рахунок використання рахівниць абакус – через обрахунки на рахівницях відбувається візуалізація обчислень.  

Ментальна арифметика – це гарантія різностороннього розвитку дитини: 

  • Збільшення швидкість обрахунків. Так, за рахунок постійних обчислень у дитини мимоволі прискорюються обрахунки; 
  • Розвиток аналітичного і творчого мислення. Ментальна арифметика розвиває роботу обох півкуль мозку, а відтак у дитини тренується здатність вирішувати завдання різноманітними способами, дитина оцінює ситуацію з кількох сторін і знаходить нове, креативне вирішення; 
  • Підвищення спостережливості. Дитина після курсу ментальної арифметики стає уважнішою до різноманітних деталей – це відбувається через високу концентрацію уваги під час занять; 
  • Прискорення сприйняття нової інформації. Після проходження курсу ментальної арифметики дитина здатна миттєво сприймати і аналізувати інформацію; 
  • Поява рішучості та відповідальності. Ментальна арифметика – це не тільки курси, які розвивають інтелектуальну складову. Завдання ментальної арифметики і в тренуванні особистісних рис характеру. 

Не можна оминути увагою і те, що ментальна арифметика підвищує віру дитини у власні сили та можливості. Після проходження курсу ментальної арифметики ви отримуєте впевнену в собі дитину, яка готова на нові звершення та досягнення.  

Як проходять курси ментальної арифметики у SMARTUM? 

смартум

Враховуючи те, що основні заняття дитини проходять у загальноосвітніх закладах, заняття з ментальної арифметики відбуваються раз на тиждень – це якраз оптимальна кількість, аби дитина не перевантажувалася і не втрачала зацікавлення до занять. 

Дітлахів розділяють на три вікові групи – в кожній з груп є не більше десяти дітей. Це: 

  • Молодша група – від п’яти до шести років; 
  • Середня група – від семи до десяти років; 
  • Старша група – від одинадцяти до шістнадцяти років. 

Самі заняття відбуваються обов’язково в цікавій для дитини формі – це ігрова форма. Дитина не відчуває схожості з традиційними заняттями у школі, їй весело і цікаво.  

З дітьми в академії займаються тільки висококваліфіковані фахівці, а саме навчання відбувається за запатентованими підручниками – унікальними навчальними матеріалами. Перевагою є те, що діти можуть робити домашнє завдання як в онлайн, та і в офлайн-режимі.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.