Четвер, 28 Березня, 2024

Рівне як на долоні: «Безпечне місто»

На вулицях Рівного почали діяти 16 «старт» відеокамер. Вони розпізнають не тільки лиця людей, а й номерні знаки автомобілів, пише Рівне Майбутнього

Усі дані з відеокамер надаються до обласного управління поліції, який знаходиться на вул. Хвильового. А вся інформація має своє сховище у серверній, що у приміщенні міської ради. На таку апаратуру та все програмне забезпечення вже виділено 5 мільйонів гривень з міського бюджету. Верхівка міської ради планує попросити допомоги у рівненських підприємців. Вони хочуть залучити їхні власні камери відеонагляду для покращення цього проекту. Зазначимо, що на будівлі торгівельного розважального центру «Злата Плаза» розміщено аж 300 відеокамер.

Під час розробки цієї програми, першочергово обговорювали залучення камер підприємців. Адже коштів для підтримки проекту бракує. Разом з приватними системами відео нагляду «Безпечне місто» поповниться близько 400 новенькими камерами. І з технічної точки зору це реально зробити. Але потрібно уважно вивчати такі системи, тому що відзнятий відеоматеріал приватників може бути поганої якості.

Якщо їх розмістити поблизу будівель, де часто відбуваються бійки, де є масове скупчення людей, як наприклад біля нічних клубів, то все буде як на долоні. Поліція миттєво зможе відреагувати на бійку, прибути на місце злочину, знайти порушника по обличчю або автомобільному знаку.

Всього за рік, маленькі сірі помічники змогли допомогти розкрити 90 кримінальних правопорушень. Вони стануть головним доказом у суді. Кожного дня, запрограмований робот перевіряє чи не перетнуло м. Рівне 387 автомобілів, які перебувають в всеукраїнському розшуку. 

Завдяки системі «Безпечне місто» були знайдені вкрадені автомобілі, правопорушники, злодії, виявляли людей, які були причетні до вбивства, аналізували дані після ДТП. Проте, щоб осягнути усе наше місто, таких камер-помічників потрібно ще більше.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.