Четвер, 25 Квітня, 2024

Новітній реабілітаційний простір відтепер на Рівненщині

У селі Олександрія, що у Рівненському районі, відкрили новий центр реабілітації, де курс відновлення зможуть пройти люди з інвалідністю. Тут створили комфортні та зручні, в яких необхідний курс лікування зможуть пройти півсотні рівненчан, пише Рівне Майбутнього.

Будівництво спального корпусу тривало півтора року. Про це зазначали директорка центра Оксана Кравчук. Кожна кімната, яка розрахована на проживання двох людей, має окремий санвузол. Крім того, для відвідувачів центру працюватимуть спеціальні кімнати для розмов та спільного перегляду фільмів.

Сучасну будівлю адаптували для слабозорих людей та тих, хто пересувається у інвалідних візках. Тут встановили пандуси, ліфти й спеціально обладнали коридори. Директорка зазначає й про те, що уся необхідна інформація тут написана не лише звичайним текстом, а й продубльована за допомогою шрифта Брайля.  Для комфортної орієнтації у центрі також встановлені звукові сигнали.

У новітньому реабілітаційному центрі для пацієнтів щодня відкриті фізіотерапевтична зала, спеціальна кімната для психоемоційної корекції, а також кімната ароматерапії, аероіонотерапії та парафінолікування. Особливу допомогу у відновленні надають реабілітологи та психологи.

Відомо, що в центрі повноцінний курс лікування зможуть пройти й ті рівненчани, чиї родичі загинули в зоні бойових дій на сході України.

Варто зазначити, що станом на сьогоднішній день в області проживає близько вісімдесяти тисяч людей з особливими потребами. І кожен з них потребує особливої підтримки і необхідного курсу лікування. 

На відкриття сучасного центру витратили більше десяти мільйонів гривень. Кошти на вдале втілення проєкту були виділені із обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.