П’ятниця, 29 Березня, 2024

Навколо Рівного розпочалося будівництво Північної дороги

Вчора, дев’ятого грудня, біля обласного центру можна було побачити чимало нової техніки. Усе через те, що тут розпочалися підготовчі роботи перед будівництвом важливої для міста дороги – Північної об’їзної, пише Рівне Майбутнього.

Відомо, що цього року Служба автомобільних доріг оголошувала тендер на будівництво обходу Рівного на півночі. Переможцем стала фірма ДСТ №2 міста Гомель Республіки Білорусь. Вони будуватимуть перших шість кілометрів дороги державного значення сполученням Городище – Рівне – Старокостянтинів.

Тендер на суму 822 мільйони гривень оголошували у публічній системі онлайн –закупівель Prozorro. Він був чи не найдорожчим тендером на Рівненщині. На торгах  перемогу отримала найнижча ставки і білоруська фірма погодилася розпочати будівництво «Північного обходу Рівного» за майже 746 мільйонів.

Уся довжина Північної дороги -14, 2 кілометрів. Тут збудують 6 кілометрів нової дороги від Малого Житина до Хотина. До Рівнеазоту відновлять 4 кілометри дорожнього покриття й до траси Н-22 проведуть планові ремонтні роботи.

Контролювати якість виконання робіт планують в кілька етапів. Технічний нагляд будуть проводити з допомогою Служби інженера. Саме так відбувається процес перевірки в більшості країн Європи.

До слова, наявність такої дороги дасть можливість розвантажити обласний центр від вантажівок, які щодня рухаються у напрямку столиці або міста Луцьк. Крім того, наявність «Північного обходу міста Рівне» дасть унікальну можливість Рівненську область наблизити до статусу північно – західного регіонального хабу.  Також це стане унікальною можливістю покращити логістику місцевого бізнесу й відповідно до цього збільшити потужність розвитку цілого регіону.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.