Вівторок, 23 Квітня, 2024

На Ювілейному «зобразили» новий дитячий садочок

Міська влада Рівного хоче відреагувати на стрімку активність забудовників у районі Луцького кільця. Тому що, кожного року ми можемо бачити як ростуть. Як гриби нові новобудови. Тим самим, кількість жителів мікрорайону «Ювілейний» зростає. Більша половина людей, які придбали там нове житло – молоді сім`ї з дітками. І саме вони, невдовзі, будуть потребувати дитячі садочки у цьому районі. Проте, щоб його створити – необхідна земельна ділянка. Якщо споглядати на онлайн карті мікрорайон «Ювілейний», то можна побачити, що зовсім скоро землі для побудови садочків, шкіл та іншої інфраструктури там не буде. Через це міська рада прийняла рішення «зобразити» дитячий садочок на генеральному плані Рівного. Далі розповість rivne-future.

Як повідомили міські депутати, уже створений проект рішення про розробку розгорнутого плану місцевості в районі вулиць Соборної, Корольова та Млинівської. Поблизу школи №19 є ніким не зайняті земельні ділянки, деякі з них знаходяться в оренді в УКБ, інші – вільні. Проблема в тому, що УКБ надає землю в суборенду для забудовників. В планах запроектувати дитячий садочок, рекреаційну зону та стоянку для транспорту. Останнє дуже вдале рішення, адже збудували так багато нових будівель, що всі двори переповнені автомобілями. Траплялися випадки, що швидка допомога не мала змоги під`їхати до під`їзду.

Планується, що кошти на такий проект нададуть з бюджету міста. До цього часу, планування всіх ДПТ спонсорували самі забудовники, але можливий варіант, що вони думають перш за все як заробити, тому і створює на генплані те, що його принесе вигоду.

На даний момент на території вище названих вулиць мешкають більше 10 тисяч людей. Проте, зовсім поруч триває будівництво ще 3-х багатоповерхівок, а отже кількість мешканців зросте. Зовсім скоро чисельність людей у цьому районі , після завершення будівництва усіх новобудов, буде такою ж як у всьому Басовому Куті.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.