Четвер, 2 Травня, 2024

Кращі умови для тварин: у Рівному пропонують збільшити зоопарк

Знову петиція. Рівнянка Вікторія Бойко зареєструвала на сайті міської ради Рівного петицію, у якій просить збільшити територію зоопарку. На думку жінки тварини живуть не в дуже добрих умовах через те, що масштаби зоопарку невеликі. Розповідає Рівне Майбутнього.  

У проханні рівнянка пише про те, що на сьогоднішній день леви, які проживають у зоопарку, перебувають в одному вольєрі. Зважаючи на той факт, що це хижа тварина, такі умови проживання погіршують їхній стан здоров’я. Крім того, усі вольєри за своїми розмірами невеликі, що також в певній мірі впливає на стан тварин, які були завезені до зоопарку із відкритих території.

Відомо, що чимало тварин привезли із лісів та заповідників, де вони почували себе набагато вільніше, ніж зараз у вольєрах. І для того, щоб покращити перебування тварин у зоопарку, територію необхідно збільшити. А це в першу чергу допоможе розширити території вольєрів, в яких проживають звірі.

Підтримати ініціативу своїм голосом рівняни можуть на сайті міськради до п’ятнадцятого березня.

До слова, історія рівненського зоопарку починається із 1982 року. Першими мешканцями зоопарку в той час стали звірі, яких привезли до Рівного з області. Це були лисиці, лосі, вовки та дикі кабани. Згодом із цирку привезли бурого ведмедя, почали з’являтися мавпи, різні види птахів, гімалайські ведмеді, верблюди та бізони. Перші полярні вовки, які привезли в Україну з Чехії, також потрапили у місцевий зоопарк.

Своєю популярністю Рівненський зоопарк користується не лише у жителів міста та області. Сюди приїздять й батьки із дітьми з інших міст України. На території закладу щороку проходить чимало різних тематичних заходів. Щорічно поглянути на різних тварин до зоопарку приходить більше ста п’ятдесяти тисяч людей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.