Субота, 27 Квітня, 2024

Пенсії, кредити, закордонні паспорти: що чекає рівнян у березні 2020 року?

Які зміни відбудуться для рівнян з 1 березня 2020 року? Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Пенсії

З 1 березня очікується підвищення пенсійних виплат деяких категорій пенсіонерів. Якщо слідувати пенсійній реформі, пенсії повинні проходити процедуру переіндексації кожного року. Здебільшого пенсії зростуть на 11%. Це означає, якщо середній розмір пенсії становить 3370 грн., доплата буде становити приблизно 306 гривень.

Індексації підлягають:

  • пенсіонери за віком;
  • за інвалідністю;
  • за втратою годувальника;
  • за вислугою років (медичні працівники, вчителі, стаж яких не менше 30 років).

Збільшення пенсійних виплат не слід чекати держслужбовцям, науковцям, помічникам депутатів, пенсіонерам, у яких розмір пенсії складає 16 380 грн., а також пенсіонерам, які мають спеціальні пенсії (судді, прокурори).

Крім вище поданої інформації не будуть підвищувати пенсії людям, у яких не вистачає трудового стажу навіть на мінімальну пенсію.

Допомога із безробіття

З 1 березня збільшиться розмір мінімальної грошової допомоги з безробіття. Особи, виплати яким призначили з урахуванням заробітної плати і стажу, нараховуватимуть 1,8 тис. грн. А це на 170 грн. більше.

Громадяни, виплати яким призначили без урахування стажу отримуватимуть 650 грн., тобто на 40 грн. більше.

Ціна на газ

З 1 березня обіцяють зменшити ціни на газ для промислових галузей господарства. Нафтогаз знизить мінімальний розмір вартості на природний газ для промислових споживачів на 14, 6%, а також максимальний – на 11,6%.

Кредити

З березня розпочався другий етап програми Доступні кредити 5-7-9%. Держава буде давати кредитні гарантії тим особам, які не володіють достатнім заставним майном для кредиту у банку.

Кредитні гарантії з 1 березня будуть діяти поки що в одному з банків-партнерів програми цільових кредитів.

Армія

З  1 березня армію перевели на нову систему харчування. Згідно цієї програми, військовослужбовці можуть самостійно обирати їжу відповідно до складеного меню. Каталог страв налічує 409 продуктів.

Донбас

З 1 березня 2020 року всі КПВВ на Донбасі переходять на весняний графік роботи. Прикордонники будуть пропускати людей і транспортні засоби через лінію розмежування кожного дня з 7 ранку до 18.30.

Кордон

"

Рівняни з 1 березня можуть їздити в Росію виключно з закордонними паспортами. Запам`ятайте, що цей документ є обов`язковим тільки для тих, хто буде перетинати кордон у напрямку Російської Федерації.

А щоб повернутися назад в Україну, на кордоні потрібно показати внутрішній паспорт або свідоцтво про народження (стосується дітей).

З 1 березня будуть зміни у процедурі прийняття громадян України як на тимчасовий, так і постійний консульський облік у Польщі. Тепер буде обов`язковим консульський збір, який вартує 75 польських злотих. За терміновий розгляд справи доведеться сплатити 150 злотих.

В деяких сферах зміни є настільки мізерними, що навіть і не відчуваються. Особливо це стосується пенсій та інших грошових компенсацій для людей. Нехай би збільшили пенсії хоча б до розміру мінімальної заробітної плати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.