П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Рівному відкрили новорічну алею скульптур

Кожне місто чи містечко славиться своїми архітектурними пам’ятниками, культурними надбаннями та місцевими традиціями. І Рівне не виняток, це – місто затишних парків, скверів, зачаровуючи скульптур та унікальних розваг, пише rivne-future.com.ua.

Візитівкою міста є парк з казковою назвою “Лебедине озеро”, який оздоблений мозаїкою казкових скульптур. Парк розташований на території садиби князів Любомирських. Тут раніше стояв палац князів, але після Першої світової війни він згорів. Проект сучасного парку розробив відомий архітектор.

Ще однією знаним експонатом є “Алея кованих скульптур”. Над експонатами казкової кованої алеї скульптур працювали рівненські ковалі разом із своїми колегами із всього світу. Вони відтворили сюрреалістичне зображення реальних сімейних цінностей. Алея складається з таких диво-скульптур, а саме: «Даринка», «Янгол Даринки», «Пожежний з врятованою дитиною», «Життєві цінності», «Металеве серце», «Химерна балерина», “Писанковий сад”.

На даний час в Рівному дуже багато меморіалів, пам’ятників та пам'ятних знаків. Їх особливість є те що більшість із них встановлено вже в незалежній Україні тобто після 1991 року. Тут як і в кожному обласному центрі Західної України є
пам’ятники діячів визвольних змагань українців початку ХХ століття та герої УПА . Місто дуже пишається пам'ятником Симонові Петлюрі , який є першим серед встановлених в державі.

Найдавнішою культовою спорудою Рівного є Свято-Успенська церква, яку в народі називають Омелянівська. Вона має неповторну ауру, яка складалася віками.

Днями, а саме 16 грудня у місті відбулось ще й феєричне відкриття нової тематичної алеї скульптур, Новорічної ялинки та Різдвяної шопки, яка буде новою туристичною локацією Рівненщини. Вечір продовжився в органному залі концертом “Європейська органна музика XVII-XX століть”.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.