Четвер, 25 Квітня, 2024

На Рівненщині відкривають інклюзивно-ресурсні центри

В Рівненській області днями відкрили нові інклюзивно-ресурсні центри. Один – у місті Вараш, а інший у Рівненському районі, пише rivne-future.com.ua.

Оснащені обидва центри найсучаснішим обладнанням: тренажерами, шведськими стінками, комп’ютерною технікою, дерев’яними пісочницями для сухого та кінетичного піску, розвиваючими та корекційними матеріалами та іншим обладнанням.

Площа Варашського центру складає 158 метрів квадратних і оснащена 5 кабінетами: лікувальної фізкультури, первинного прийому, кабінетом логопеда, психолога, дефектолога. Також у цей центр закупили інтерактивну панель Мультиборд, парти-трансформатори і сучасну проекційну систему «Жива підлога». Як розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, в державних органах влади переконані, що всю необхідну допомогу в центрі отримуватимуть не
тільки діти, але і їхні батьки, вчителі. Найголовніше те, що усі консультації та послуги є безкоштовними.

В інклюзивно-ресурсному центрі Рівненської районної ради, загальна площа якого складає 63 метри квадратних ,облаштовано 4 спеціальних кабінети та приймальня для первинного прийому. На дверях таблички з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Окрім того, у кабінетах встановлений відеонагляд, що дасть можливість не тільки спостерігати за заняттями, а й відслідковувати динаміку.

Також днями в приміщенні Гощанської школи розпочав свою роботу інклюзивно-ресурсний центр. Такий заклад є вже 14 у Рівненській області. Площа складає 57 метрів квадратних, наразі функціонують два кабінети – для здійснення первинного прийому та спільна зала для корекційних занять, де працюватимуть логопед та практичний психолог. Керівниками області було обіцяно виділити ще кімнату під спортивний зал. Кабінети обладнані всім необхідним: комп’ютерною технікою, шведською стінкою, новими меблями, мультимедійною дошкою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.