Вівторок, 19 Березня, 2024

Зелений мікрорайон Рівного: так, це саме “Північний”

Серед декількох молодих районів Рівного можна виділити один з досить прісною та простою назвою “Північний”. Що відразу хочеться сказати, коли чуєш слова “північний “, “північна”? Звісно, холод, зима, сніг, завірюха тощо. Проте, все це не про мікрорайон” Північний”, розповідає “Rivne-future.com.ua”.

Де можна відпочити на “Північному”? 

Серед сірих багатоповерхівок тут достатньо зелених насаджень та мальовничих рекреаційних зон. Його протяжність від вулиці Р. Шухевича, Будівельників, Богоявленської і аж до заплави річки Устя. 

У ньому є відомий зеленими насадженнями та красивий парк “Просвіти” з чудовим дитячим майданчиком. Про це вказано тут. В сонячні та теплі дні тут можна побачити велику кількість відпочивальників, які інколи, навіть, готують шашлики на лоні природи.

У парку дуже люблять проводити свій вільний час молоді батьки зі своїми дітками. А їх там, до речі, дуже багато, що не може не тішити. Таким чином, парк став так званою народною зоною для відпочинку. 

Спорт – невід’ємна частина мікрорайону

На території мікрорайону є місця і для прихильників спорту та здорового способу життя. Наприклад, стадіони біля шкіл № 25 та № 28. Там, практично кожного дня, можна побачити людей, які займаються на різних снарядах, грають у футбол або просто бігають. 

Поблизу стадіонів є відомий басейн для плавання, куди з’їжджаються мешканці з усього Рівного. Не пустує і величезний спортивний майданчик біля дитячого садочку, що на вулиці Р. Шухевича. На вихідних там можна було зустріти команду аматорів. 

Ще 15 років тому, в мікрорайон “Північний” можна було доїхати лише на одному автобусі. Зараз на транспорт гріх жалітися. Декілька тролейбусів, близько десятка маршруток ходять частіше, ніж метро в Києві чи Харкові. За 10-15 хвилин можна без труднощів дістатися з “Північного” в центр міста. Кілька років тому була капітально відремонтована вулиця Є. Коновальця, яка нагадує бульвар та стала значно краще виглядати. Вулицю розширили, організували декілька нових зупинок для автобусів, поставили сучасну оцинковану огорожу. 

На вулиці В. Дивізії у 2015 році було здано в експлуатацію декілька нових будинків. 

Також, колись люди жалілися на те, що покупки мусять робити у центральній частині міста. Зараз в районі є п’ять великих супермаркетів (“Арсен”, “Фреш”, “Новус”, “АТБ”, “Торба”), трішки менший магазин “Сільпо”, декілька ринків, магазини будівельних матеріалів, аптеки, кав’ярні та два величезних розважальних центрів для дітей (“Курага”, “Sky Up”). 

Однією з найгармонічніших і симпатичних в нашому місті, в архітектурному плані є церква Всіх Волинських Святих, що на вулиці Є. Коновальця. 

Крім парків навколо мікрорайону є багато зон для відпочинку природного походження. Перш за все, це широка заплава річки Устя, де можна побачити диких качок та інших птахів. 

Мальовничими є поля за вулицею Будівельників, через які можна потрапити у сусіднє село Шпанів. 

Одним словом, мікрорайон “Північний” – один з найзеленіших, один з найбільш облаштованих районів і тому є дуже привабливим куточком у Рівному для постійного проживання. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.