Субота, 27 Квітня, 2024

У Рівному запрацювала "гаряча лінія", на яку можна подзвонити щодо незаконних АЗС

Цими днями в Рівному запрацювала особлива “гаряча лінія”, покликана покласти край діяльності незаконних автомобільних заправок, повідомляє сайт “Рівне Майбутнього”. Сюди може зателефонувати кожен мешканець Рівного та Рівненської області, аби повідомити про те, що в вашому населеному пункті функціонує незаконна АЗС.  

Ще буквально кілька днів тому на посаду голови Рівненської ОДА прийшов Віталій Коваль, який отримав пряме завдання від Президента України Володимира Зеленського побороти в області діяльність незаконних АЗС. Тож результат вказівок від глави держави не забарився – Віталій Коваль буквально одразу сповістив населення про нову “гарячу лінію”. Додамо, що серед інших завдань, які стоять перед очільником Рівненської ОДА, – це подолання проблеми незаконного видобутку бурштину, а також проблему незаконної вирубки лісів в області.  

Так, станом на сьогодні збитки від діяльності нелегальних АЗС сягають мільйонів гривень, а від того, що такі АЗС не сплачують податки, страждає і місцевий бюджет. Відтак як результат – кошти, які б мали піти на ремонт доріг в області, на облаштування лікарень, дитячих садочків та шкіл. Натомість ці кошти потрапляють до кишень, по суті, злочинців, які їх отримують незаконним шляхом та витрачають суто на свої потреби. Новий очільник Рівненської ОДА переконаний, що всі ці кошти мали б йти на облаштування області, тож саме завдяки діяльності “гарячої лінії” таке питання на Рівненщині хочуть вирішити.  

Звісно ж, тим, хто володіє незаконними АЗС, запропонують їх легалізувати і працювати на законних підставах, з оплатою податків та відповідним оформленням документації. Тих, хто відмовиться перейти на легальний спосіб заробітку, будуть “закривати”.  

Телефон “гарячої лінії” щодо діяльності незаконних АЗС в Рівненській області: 0-800-500-078. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.