П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нардепи прийняли важливий закон: штрафи за перевезення діток без автокрісла

З самого народження та до 12 років, дитина повинна перебувати в автомобілі в авто кріслі або бустері. Так зазначено у правилах дорожнього руху, але не було обов`язковим для виконання, пише Рівно Майбутнього

В нашій державі вони не дуже популярні. За статистикою, кожна десята дитина їздить в автокріслі. Тоді як в країнах Європи, Америки такі засоби захисту обов`язкові, а штрафи за халатне ставлення до безпеки дитини – гігантські. 
Нарешті і в Україні потурбувалися про стан дитини під час руху автомобіля. 29 жовтня 2019 року було прийнято закон 1150, за яким перевезення діток без автокрісла буде каратися штрафом у розмірі 510 гривень. За повторне порушення – 850 гривень. Законопроект був ухвалений у другому читанні, проголосували за нього 332 депутата. 

І це дійсно правильний та корисний закон. Адже автокрісло може врятувати дитину під час непередбачуваних ситуацій на дорозі. Якими ж критеріями потрібно керуватися під час вибору такого крісла? 

По-перше, віково-ваговий критерій. Обирайте авто крісло згідно віку та ваги дитини (з запасом). По-друге, конкретно самі розміри авто крісла. По-третє, надійність, міцність та комфорт кріплення внутрішніх ременів авто крісла. По-четверте, вибирайте таке крісло, де обов`язково регулюється нахил спинки. Ну і останнім, але не менш важливим, є критерій – дизайн оформлення. Часто діти не хочуть та протестують сидіти в автокріслі. Якщо буде яскраве оформлення та малюнки з улюбленого мультфільму, це сподобається малюку і подорож принесе задоволення і дорослим і малюку.

Безпека дитини понад усе – першочергове правило для батьків!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.