Субота, 27 Липня, 2024

На Рівненщині зарядити електрокар можна буде за 15 хвилин

Електрокари – одна з гарних тенденцій сучасності, екологічно безпечний вид автомобільного транспорту. Українці дедалі частіше обирають саме такі автомобілі для користування, а відтак виникає потреба забезпечити різні куточки країни засобами для зарядження такого транспорту, повідомляє Рівне Майбутнього

Цими днями у прес-службі Рівненської обласної державної адміністрації повідомили про відкриття на теренах області місця, де б можна було зарядити свій електрокар. Про це стало відомо на засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке відбулося восьмого листопада. 

Так, сучасна станція для зарядки електричних автомобілів має невдовзі запрацювати у Білій Криниці, що на Рівненщині. Встановити зарядку на Рівненщині планує компанія «ЕКО ЕНЕРДЖІ СТРІМ», а самі автори проєкту вже встигли розробити детальний план та продемонструвати його. 

Як зазначають в обласній адміністрації, головною метою реалізації такого проєкту є налагодження комфортного та вільного доїзду електричних автомобілів з одного міста до іншого. Про це розповів в. о. голови РДА Сергій Подолін. 

Насправді, таких потужних станцій для зарядки електричних автомобілів в Україні поки що не надто багато. Зараз їх нараховують менше двадцяти. Та попит на електрокари в останні роки настільки швидко зростає, що кількість «заправок» для таких автомобілів необхідно активно збільшувати. На Рівненщині, зокрема, таких автомобілів зараз нараховують близько восьми сотень. 

Якою ж буде станція для швидкісної зарядки електрокарів на Рівненщині? Особливою вона буде саме завдяки максимально швидкому відновленню енергії автомобіля. В Рівному вже діє більше десятка таких електростанцій, однак їх всіх об’єднує один недолік – вони занадто повільно працюють, на відміну від майбутньої станції у Білій Криниці. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.