Четвер, 18 Квітня, 2024

Майдану у Рівному більше не буде

Цими днями у Рівному відбулася сесія міської ради, в рамках якої депутати прийняли рішення про те, що більше не буде існувати одного з найбільших майданів міста. Натомість колишній майдан стане площею, пише Рівне Майбутнього.  

Йдеться про площу навпроти обласного театру, центральну площу Рівного, розташовану на території між вулицею Соборною та Гетьмана Сагайдачного. Якщо раніше містянам ця територія була відомою під назвою “Театральний майдан”, то тепер майдан носитиме назву “Театральна площа”. Раніше ця площа була відомою як майдан у всіх офіційних документах.  

Влада вирішила змінити назву території і тепер вона буде називатися так, як її називають самі містяни, і так, як такі площі називають в інших українських містах. Окрім того, депутати вказують, що така назва створювала проблему для її ремонту. Це назвали “давньою помилкою” чиновника.  

Зазначимо, що свою назву площа отримала від розміщеного на ній Рівненського музично-драматичного театру. Праворуч від площі розташований пам’ятник відомому українському письменникові Уласові Самчуку, а ще – меморіальна плита на місці розстрілів українських націоналістів росіянами та німцями в часі Другої світової війни. Праворуч від площі розташований готель “Україна”, а навпроти театру – зупинка громадського транспорту та знаковий будинок, на місці якого колись була редакція газети “Волинь”. Про це говорить меморіальна дошка, встановлена на місці будівлі редакції.  

Площа навпроти Рівненського музично-драматичного театру є знаковою в житті рівнян та гостей міста. Це одна з центральних площ у Рівному, тут постійно відбуваються цікаві культурні та мистецькі події, акції. Тож дуже важливо, аби назва площі була відповідною, “зручною” для самих містян та для туристів, які приїжджають до нашого міста. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.