Субота, 27 Липня, 2024

Після пожежі у Одесі, у Рівному знімуть грати з вікон

У Рівненській області активно діють перевірки соціальних закладів. Рятувальники здійснюють перевірку на дотримання їх всіх правил та норм пожежної безпеки, а також вміння всіх, працюючих у будівлі, користуватися вогнегасниками, правилами екстреної евакуації людей. Далі розповість rivne-future.

За словами заступника директора ГУ ДСНС України у Рівненській області Олега Панюка, до об`єктів перевірки потрапили: дитячі садочки, школи, професійно-технічні та вищі навчальні заклади, студентські гуртожитки, будівлі охорони здоров`я та соціального використання.

На багатьох цих закладах та установах і досі, на першому та другому  поверхах, ставлять грати на вікна. Їх не повинно бути взагалі. Це справжня картина коли у навчальних закладах перший та другий поверх знаходиться за гратами. Так, така міра застереження зменшує ризики крадіжок, вандалізму. Але як показав сумний досвід у навчальному закладі Одеси, завдяки використання грат на вікнах, чимало людей позбулися найціннішого – життя. Можливо, якщо б їх не було, багато смертей можна було оминути. Має бути вільний вихід з вікон установ під час небезпечної екстреної ситуації, або ж грати мають легко відкритися. Потрібно іншими способами та засобами берегти майно установи, грати – це минуле століття.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.