Субота, 20 Квітня, 2024

Рівне співпрацюватиме з IT-класетром

Міський голова Рівного Володимир Хомко та Голова правління громадського об’єднання «ІТ КЛАСТЕР РІВНЕ» Сергій Сидорчик спільно підписали документ про співпрацю між міською владою та представниками перспективного напрямку ІТ, пише rivne-future.com.ua.

IT – дуже молода сфера діяльності. Сьогодні IT-фахівці з нашої країни стрімко скорочують відставання від зарубіжних колег.  Сторони погодили спільно працювати для досягнення кількох важливих цілей.

  1. Створення у місті Рівному необхідних умов для розвитку галузі інформаційних технологій, як однієї із стратегічних напрямків міста. У кластері сприятимуть стовренню нових робочих місць та цікавих ідей й проектів у сфері розвитку техніки.
  2. Сприяти розвитку еко-системи для роботи і зростання компаній, що входять до Рівненського ІТ кластеру. Збереження екології одна з основних тем та напрямків міської влади та предствників ІТ-бізнесу
  3. Популяризувати місто Рівне, як місто, де комфортно жити та працювати ІТ спеціалістам серед спеціалістів та інвесторів.
  4. Впроваджувати в діяльність органів виконавчої влади Рівненської міської ради сучасних інформаційних технології та сприяння їх практичному застосуванню в її діяльності.
  5. Проводити спільну роботу та спільні проекти в напрямку популяризації галузі інформаційних технологій в місті Рівному.
  6. Започаткувати проведення щорічного спільного масштабного галузевого форуму IT RIVNE починаючи від квітня 2019 року.

В ІТ-індустрії Рівного зайнято 700-1000 спеціалістів. В місті працює більше 20 ІТ-компаній, а виші щорічно готують понад 400 майбутніх ІТ-фахівців. Більшість рівненських ІТ-компаній займаються аутсорсингом, але представлено і продуктовий сегмент. 

Середні зарплати програмістів у Рівному: 

  • Junior — $300-600;
  • Middle — $1000-1300;
  • Senior —$2200-2300.

Попри те, що Рівне є досить компактним містом, тут зосереджена низка потужних вищих навчальних закладів, де вчать майбутніх ІТ-спеціалістів. Серед них НУВГП, НУ «Острозька академія», РДГУ, КА «ШАГ». Університети є відкритими для співпраці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.