Четвер, 25 Квітня, 2024

У Рівному працює Міжнародний трейд-клуб з 13 країн – вивчають перспективи регіону

Представники 13 держав світу – Словаччини, Китаю, Швейцарії, Бельгії, Малайзії, Канади, Угорщини, Іспанії, Азербайджану, Болгарії, Британії, Австралії та ОАЕ завітали на Рівненщину, пише rivne-future.com.ua.

У Рівненській облдержадміністрації члени Міжнародного трейд-клубу зустрілися із заступниками голови ОДА Ігорем Тимошенком та Олександром Корнійчуком. Іноземцям презентували інвестиційний, туристичний та промисловий потенціал області.

«Учасники трейд-клубу можуть переконатися, що Рівненщина – стабільний регіон, де успішно впроваджуються реформи. Ми зацікавлені у збільшенні інвестицій, нових ринках збуту, відкритті сучасних підприємств. Інвесторам у нас комфортно. Адже на Рівненщині діє унікальна агенція «ІнвестІнРівне», котра надає професійні послуги іноземним компаніям. Та ще є до чого прагнути», – зазначив ігор Тимошенко.

Для присутніх розповіли, що основними перспективними напрямками розвитку Рівненщини керівництво області вважає креативну економіку, ІТ-індустрію та виробництво комплектуючих у машинобудівництві. Цікавилися іноземні представники і наявністю робітничого та кадрового потенціалу. 

«Те, що ви говорите не лише про позитиви, а і про проблеми, свідчить – в області готові їх вирішувати, – відзначила представниця британської  торгової Палати Катерина Загладкіна. – Щодо кадрових проблем, то на сьогодні в Україні спостерігається зворотна тенденція: люди повертаються із заробітків. За кордоном, виявляється, не все добре. Якщо там хороша зарплата, то більша її частина одразу й витрачається. Тому в Україні потрібно думати над створенням робочих місць та хороших соціальних гарантій».

Нагадаємо, Міжнародний трейд-клуб створили в Україні близько 25 років тому. Нині він об’єднує представників близько 60 посольств та міжнародних організацій. Його мета – розповісти іноземним бізнесменам про економічний потенціал України. Це дозволяє налагодити нові ділові контакти та залучити в країну іноземні інвестиції.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.