Четвер, 2 Травня, 2024

Держава у смартфоні: рівнянам презентували новий додаток "Дія"

Днями у столиці презентували мобільний додаток під назвою “Дія”, який на думку експертів, з часом стане так званою державою у смартфоні. Нині у додатку працюють вже е-посвідчення водія та техпаспорт на транспортний засіб. Пише Рівне Майбутнього

Новий мобільний додаток, який українці встановлять на телефон, у майбутньому відчутно полегшить їхнє життя. Протягом трьох років в планах Уряду оцифрувати державні послуги. Це стосується в першу чергу реєстрації ФОП, документів власників транспортних засобів, перевізників, будівельників, юридичних осіб та послуги “єМалятко”. 

Наша держава четверта серед європейських країн, де запустили електронні права та реєстраційні документи на авто. А у світі Україна стане другою краю, де громадяни матимуть цифровий паспорт. 

Для того, щоб українцям вдалося навчитися вправно користуватися усіма цифровими послугами, в країні запровадять програму цифрової грамотності. 

Сьогодні, одинадцятого лютого, мобільний додаток презентували й для жителів Рівненської області. Присутнім на брифінгу розповіли про те, як буде розвиватися робота додатку “Дія”. 

Зокрема, у лютому місяці на телефонах рівненчан будуть не лише посвідчення водія та техпаспорт, а й поліс страхування,  український та закордонний паспорт, а для студентів з’явиться квиток. З березня у додатку будуть відображатися штрафи за порушення ПДР, дані з державних реєстрів та податковий номер. 

На сьогоднішній день авторизуватися у застосунку можна завдяки системі BankID або Приватбанк. 

До слова, нині в Українці працює Електронний кабінет для невеликих забудова та Транспортний портал. Вони запрацювали ще у минулому році й тисячі громадян змогли відчути усі можливі переваги.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.