Вівторок, 19 Березня, 2024

"Схаменіться!": У Рівному не одобрили план забудови берега Басівкутського озера

 

Не можна не помітити, як на правому березі Басівкутського озера виросли величезні та не дуже багатоповерхівки. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Розгорнутий план забудови правого берега Басівкутського озера викликав жваву дискусію у депутатів. У самому плані не зазначено, що його створюють відповідно до Генерального плану, а це означає, що можуть бути його порушення.

Депутати звернули увагу, що за 10 м від водойми планують встановити каналізаційно-насосну станцію. А це робити заборонено, адже стоки каналізації будуть потрапляти у озеро.

Схаменіться, люди! Що ж ви робите? Як можна впихнути на правий берег 80 багатоповерхівок? Як бути з комунікацію? На даний момент, вже навантаження на ці послуги, просто колосальні.

Окрім цього, декількох депутатів обурив той факт, що багатоповерхівки занадто близько знаходяться від автозаправної станції.

І дійсно, будівлі знаходяться прямо по 50-метрової лінії санітарно-захисної зони автозаправної станції. А одна багатоповерхівка просто в неї потрапляє.

За нормами санітарно-захисна зона АЗС, де є пункт заправки газом, становить 100 м.

Яку ж загрозу становить будівництво багатоповерхівок поблизу газових балонів? Та просто, в разі вибуху чи іншої небезпечної ситуації, життя мешканців житлової будівлі буде під загрозою.

У свою чергу, керівництво управління містобудування та архітектури зазначило, що АЗС поблизу Басівкутського озера – незаконна.

Хто правий, а хто ні будуть розбиратися далі.

На даний час, щоб будівництво відповідало всім нормам та стандартам, його контролюватиме міська інспекція ДАБК.

Хоча детальний план – це лише попередній план, “чернетка”, а при забудові доведеться використовувати містобудівні умови та обстеження, які надають в управлінні містобудування та архітектури, депутати були категорично налаштовані та проголосували проти детально-розгорнутого плану забудови.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.