П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Масштабна перевірка будівельників Рівного та області

Терміново необхідно оформити всіх працівників у будівельній сфері! далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

2 березня стартувала грандіозна всеукраїнська кампанія з виведення з тіні всіх неоформлених робітників у будівельній галузі. 

Даний проект буде здійснюватися у два етапи. 

Будівництво є одним з найбільш ризикованих секторів, де часто діє незаконна праця та значно перевищує показник травматизму робітників, ніж в інших галузях. 

За даними Держстату, більше 16 % від усього неформально зайнятого населення на початку 2019 року працювали саме у сфері будівництва. 

У цьому ж році зафіксовано те, що будівництво – одна з найбільш травмонебезпечних галузей. 

У минулому році майже 15 % травм на виробництві зі смертельним наслідком сталися саме на будівництві. Цей показник і далі росте. 

Тому першочерговим завданням першого етапу кампанії є запобігання виробничого травматизму під час виконання будівельних робіт. 

З 2 по 20 березня на Рівненщині будуть проходити заходи інформаційного спрямування, на базі яких інспектори праці  роз’яснюватимуть роботодавцям та працівникам всі плюси офіційного працевлаштування та що  може чекати на власників, які мають незадекларований персонал. 

До 20 березня інспектори Держпраці НЕ БУДУТЬ застосовувати жодних заходів впливу. Вони будуть просто проводити лекції з різних питань, що стосуються будівництва. Проте з 30 березня по 30 квітня, цілий місяць, проходитимуть інспекції суб’єктів господарювання. Це і є другий етап перевірки. 

Схожий проект проходив у сфері торгівлі товарами та послугами, готельно-ресторанного бізнесу. 

У майбутньому запланована така ж перевірка у галузі сільського господарства, транспорту та кур’ єрської справи. 

Сподіваємося, що дана перевірка дійсно розкриє очі багатьом забудовникам на значні та не дуже порушення у їхній роботі. Офіційно працевлаштований працівник має більше прав, якщо на будівництві виникне нещасний випадок. Нехай їх буде менше. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.