П’ятниця, 29 Березня, 2024

Демонтаж пам`ятника на честь Богомолова все ж таки відбудеться

Нагадаємо, що народна депутата з Рівненщини, членкиня фракції “Голос”, Соломія Бобровська подала звернення до голови Українського інституту Національної пам’яті з проханням внести радянського військового Богомолова до списку людей, які підпадають під дію закону про декомунізацію. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Такими своїми діями вона хотіла домогтися від місцевої влади демонтувати пам’ятник на могилі Богомолова, який знаходиться на території скверу Українських добровольців у Рівному. Досі їй це не вдавалося, тому що Богомолова М. М. не було в списку осіб, які підлягають закону про декомунізацію. 

Проте, нещодавно, на сайті Верховної Ради була опублікована відповідь на дане звернення. Інститут Національної пам’яті зазначив, що пам’ятник Богомолова у Рівному має бути демонтований. 

Враховуючи той факт, що Рівненська міська рада, жодного разу, не зверталася до Інституту з листом, щодо роз’яснення з приводу поширення вимог Закону на пам’ятник Богомолова. Тому радянський воєначальник і не був внесений в даний список. 

До слова, Інститут Найближчим часом звернеться до Рівненської міської ради з усіма роз’ясненнями щодо причин знесення пам’ятника Богомолова М. М. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.