Середа, 24 Квітня, 2024

Податкові перевірки на Рівненщині поставили на паузу

Обмеження у своїй діяльності, у зв`язку з карантинними заходами на Рівненщині, дійшли і до Податкової служби. Далі розповідає «rivne-future.com.ua».

Усі податкові перевірки у Рівненській області поставили на паузу до 31 травня 2020 року.

Згідно прийнятого Закону Україну від 17 березня 2020 року №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню корона вірусної хвороби» установлено мораторій на здійснення документальних та фактичних перевірок на термін з 18 березня по 31 травня 2020 року. Можна проводити лише документальні позапланові перевірки, якщо на це є підстави, які базуються підпунктом 78.1.8 пункту 78.1 78 цього Кодексу.

Дані про перенесення документальних планових перевірок, які згідно плану-графіку проведення планових документальних перевірок мали б стартувати з 18 березня по 31 травня 2020 року та на день набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню корона вірусної хвороби» не були розпочаті, включаються до нового плану-графіку, який найближчим часом з`явиться на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що проводить державну податкову діяльність, до 30 березня 2020 року.

Перевірки, які були розпочаті до 18 березня 2020 року, а саме документальні та фактичні, і не були завершені, тимчасово зупиняються до 31 травня 2020 року. Такі паузи переривають термін здійснення перевірки та не потребують будь-яких додаткових постанов контролюючим органом.

Таким чином, у власників підприємств, установ та організацій з`явився додатковий час на усунення всіх недоліків на виробництві, звітної документації тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.