П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Захисні маски зроблені на 3D-принтері вже у Сарнах

Альтернативні засоби захисту готові створювати на Рівненщині. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

На Рівненщині планують розпочати виробляти захисні маски-екрани для медичного персоналу. 

Місцеві інженери спроектували аналоги захисних масок. Декілька екземплярів надрукували на 3D-принтері або створили за допомогою методу вирізування лазером з акрилу. На даний момент вони проходять тестування у Сарненський ЦРЛ. 

Ці захисні маски – це альтернатива звичним засобам захисту, що використовуються у медичних установах. Їх вже широко використовують і в Україні, і в європейських регіонах. 

Так як зараз спостерігається дефіцит традиційних масок, можна взяти на озброєння розробки місцевих інженерів та налагодити виробництво новітніх захисних засобів на території Рівненської області. Головне, що соціально відповідальний бізнес готовий інвестувати кошти для функціонування цієї ініціативи місцевих геніїв. 

Даний проект розробили інженери з НУВГП Володимир Левшенюк і Михайло Грушевський. Вони створили цей проект, який дозволяє використовувати менше часу на виробництво подібних масок. 

Захисні екрани, які створили на 3D-принтері комфортніші. Завдяки деталям, маски щільно прилягають до обличчя та не створюють дискомфорту під час їхнього використання. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.