П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Для рівнян розроблять Стратегію розвитку

Голова облдержадміністрації Олексій Муляренко під час Ради регіонального розвитку доручив упродовж двох місяців підготувати Стратегію розвитку області на 2019-2021 роки, пише rivne-future.com.ua.

«Рада регіонального розвитку в нашій області відбувається вперше, вона є продовженням всеукраїнської – під головуванням Президента України. Упродовж найближчого часу обговорення мають пройти на рівні районів, міст, громад. Всю інформацію узагальнимо та визначимо стратегічні напрямки на найближчі три роки», – зазначив Олексій Муляренко.

Обговорюючи основні аспекти та завдання такого заходу Олексій Муляренко зауважив, що потрібно брати на себе відповідальність і будувати майбутнє. За останні декілька років Україна змінилася, і заданий правильний вектор, його треба підтримувати і зміцнювати.

«Від нас з вами залежить якою ми побачимо Рівненщину в 2021 році. Прохання і завдання: плідно пропрацювати протягом наступних двох місяцях в селищах, районах і громадах, а також по галузях і в колективах. Потому ми проведемо широку презентаційну нараду, де визначимо основні пріоритети розвитку, аби будувати амбітні плани на майбутнє», – доручив Олексій Муляренко.

Зауважимо, що на заході зібралися 400 лідерів області, серед яких народні депутати, очільники області, міст та сіл, медики та освітяни, представники бізнесу, духовні і громадські діячі аби підсумувати результати роботи за останні чотири роки, а також визначать стратегію розвитку до 2021 року.

Довідка: цілі сталого розвитку (ЦСР) –  загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити із бідністю, захистити планету та забезпечити мир і процвітання для всіх людей. Цілі сталого розвитку містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів та екологічних проблем світу загалом. Перелік ЦСР включає 17 цілей, які були офіційно затверджені на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2015 року.

ПРООН надає підтримку Уряду України в інтеграції Цілей сталого розвитку до національного плану та стратегій розвитку. Досягнення ЦСР потребує партнерства державних органів, приватного сектора, громадянського суспільства. ПРООН у співпраці з обласною владою продовжуватиме свою діяльність у Рівненській області, спрямовану на досягнення Цілей сталого розвитку.

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.