Четвер, 25 Квітня, 2024

Які зміни чекають на рівнян, котрі орендують нерухомість?

Верховна Рада України дозволила орендарям не платити щомісячно орендну плату під час карантину. Зміни в Цивільний кодекс знаходяться у законопроекті №3275, за який у другому читанні проголосували 312 депутатів на засіданні 30 березня. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Рівненські орендарі можуть не платити орендну плату за приміщення з 11 березня і до дати остаточного завершення карантину у випадку, якщо вони не мали змоги користуватися нерухомим майном за обставин, незалежних від них, згідно з частиною шостою ст. 762 Цивільного кодексу. 

Якщо є закон, то його обов’язково необхідно виконувати. Якщо плата за час карантину не стягується, орендарі Рівного, які не займаються зараз підприємницькою діяльністю, можуть відстоювати свої права у судовому порядку. А орендодавець змушений буде підкоритися нормам чинного законодавства. 

Це дійсно правильна поправка до закону. Адже на період карантину у Рівному закрилися продуктові ринки, ТРЦ та інші заклади розважального характеру, де знаходиться безліч магазинів одягу, взуття, косметики, побутової техніки тощо. Сподіваємося, що найближчим часом хвороба відступить і місто Рівно заживе звичним і таким же насиченим життям. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.