Четвер, 25 Квітня, 2024

На Рівненщині буде чотири замість шістнадцяти районів

Рівненська область знаходиться на фінальній стадії реформи децентралізації. Нагадаємо, що реформа завершиться восени поточного року, коли відбудуться місцеві вибори на новій територіальній основі громад, пише rivne-future.com.ua.

Відповідно до цього, зараз у Рівненській області вже створено 48 об‘єднаних територіальних громад. Проте, згідно з планом, перспективою було створення 64 ОТГ на Рівненщині. Оскільки цей етап уже завершився, на черзі є формування адміністративно-територіального устрою на рівні районів.

Для того, щоб виконати черговий етап реформи децентралізації, у Рівному відбулася онлайн-нарада. В обговоренні брали участь Мінрегіон, обласна адміністрація, народні депутати України, представники органів місцевого самоврядування та експерти. Метою цієї онлайн-зустрічі було обговорення створення нового андміністративно-територіального устрою регіону. Тому, відповідно до цього, замість шістнадцяти районів, Рівненщина включатиме лише чотири.

Заступник голови обласної державної адміністрації міста Рівного Ігор Тимошенко повідомив, що обласна державна адміністрація вже розробила проєкт адмінустрою Рівненщини на районному рівні. Згідно з цим проєктом, тепер область включатиме чотири райони: Рівненський, Дубенський, Сарненський та Вараський. Під час вибору чотирьох районів за словами, Ігоря Олександровича, всі керувалися відстанню від районного центру. Вона повинна була становити не більше шістдесяти кілометрів, а до громади має входити близько ста п‘ятдесяти тисяч мешканців.

Сьогодні, 4 травня, відбувається обговорення нової моделі адміністративно-територіального поділу Рівненщини.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.