Вівторок, 23 Квітня, 2024

Рівненські науковці зможуть позмагатись за гроші від держави

Державний цільовий фонд Національний фонд досліджень вже у 2019 році розпочне грантове фінансування наукових проектів, пише rivne-future.com.ua.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко в ході засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. Представник уряду у вітальному слові до присутніх на засіданні заявив, що вже з наступного року держава сприятиме старту грантового фіннасування наукових досліджень.

“Для цього Урядом передбачено у Державному бюджеті на 2019 рік нову бюджетну програму та кошти на це в обсязі близько 262 млн гривень”, – наголосив Кириленко.

Також В’ячеслав Кириленко розповів, що Уряд нашої держави ще у листопаді сформував низку нових завдань, які будуть реалізовуватись у сфері наукової діяльності. Списки планів та цілей були розроблені окремо для Національної ради і для центральних органів виконавчої влади. Усі плани вже затверджено на найвищому рівні. Крім того, Уряд вже ухвалив своїм рішенням схему проведення атестації наукової діяльності закладів, зокрема вишів, де будуть проводитись наукові розробки. На основі цієї процедури також проходитиме і розподіл бюджетних коштів.

У бюджеті 2019 на цю сферу витрат урядовці вже виділили сто мільйонів гривень. Втім, ця сума буде рости, адже у загальному на весь 2019 рік Урядом держави заплановано виділити на розвиток науки  9,364 мільярда гривень, а це на 12,5% більше, ніж у 2018 році.

Нагадаємо, що Національна рада України з питань розвитку науки і технологій – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган при Кабінеті Міністрів, головні функції – формування засад державної політики у сфері наукової діяльності, інтеграція української науки в світовий науковий дослідницький простір тощо.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.