П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Рівне матиме свій історико-архітектурний план

Серед найпопулярніших скандальних нових Рівного таких як: «електронний квиток» за мільйони євро, пластмасові ялинки за один чи два мільйони гривень найпочесніше місце займає «Історико-архітектурний опорний план міста», пише rivne-future.com.ua.

То що ж це таке той план? Історико-архітектурний опорний план міста – це вид містобудівної документації. Велика кількість актитвістів підтримують створення «історико-архітектурного опорного плана міста Рівне» . Для реалізації своєї ідеї вони численно виходили на вулиці міста та збирали кошти для його виконання. Виготовляли такий документ у Львові.

Львівські розробники надіслали до Рівного такий документ як «Історико- архітектурний опорний план міста» ще 19 грудня 2018 року. Його було розроблено на замовлення Управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради. На
ознайомлення та прийняття рішення про підписання акту чи надання вмотивованої відмови від документації управління мало три тижні.

Також зазначимо, що відповідно до частини третьої статті 2 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» містобудівна документація розробляється на електронних та паперових носіях на оновленій картографічній основі в цифровій формі як набори профільних геопросторових даних у державній геодезичній системі координат УСК-2000 та єдиній системі класифікації і кодування об’єктів будівництва для формування баз даних містобудівного кадастру. Згідно  з частинами 3 і 4 статті 17 Закону України для населених пунктів, які занесені до Списку історичних населених місць України, в межах визначених історичних ареалів у складі генерального плану кожного населеного пункту визначаються режими регулювання забудови і розробляється історико-архітектурний опорний план, який призначений для зазначення важливої інформації про основні об’єкти культурної спадщини. Порядок розроблення плану населеного пункту його зміст та склад визначаються центральним органом виконавчої влади, що сприяє формуванню державної політики у сфері містобудування.

Цей пакет містобудівної документації стане обов’язковим для виконання як тільки його затвердить Рівненська міська рада за встановленим законодавством порядком.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.