Вівторок, 23 Квітня, 2024

Як рівняни декларують доходи і майновий стан дистанційно

У 2019 році спеціальна кампанія декларування постановила, що особисті доходи мають декларувати не лише зобов’язані особи, але й громадяни, які можуть робити це добровільно, щоб одержати податкове заощадження, пише rivne-future.com.ua.

Для зручності запровадили «Електронний кабінет платника податків», тобто можливість подати декларацію дистанційно. Тепер не потрібно відвідувати податкову інспекцію для виконання таких громадянських обов’язків. Усі покрокові інструкції та правила щодо користування електронним кабінетом розміщені на офіційному сайті Державної фіскальної служби України.

У Головному управлінні ДПС у Рівному повідомили, що рівняни користаються такою можливістю. Відомо, що станом на 15 березня 2020 року мешканці Рівненської області подали до податкової служби 2319 декларацій. Зі всіх поданих декларацій лише 38% становлять документи на отримання податкового заощадження.

Сума всіх задекларованих даних області становить 368,3 млн.грн. доходів. З них 5,8 млн. – доходи зобов‘язаних осіб, а 1,2 млн. – військовий збір.

Що декларують рівняни?

За даними, рівняни часто прокламують доходи від продажу майна, спадщину, а також прибутки, які вони отримують від майна, що здається в оренду. Варто звернути увагу на те, що подати декларації про майнових стан та доходи потрібно до 1 липня 2020 року. Тому до 1 жовтня 2020 року громадяни повинні сплатити зобов’язання за такою декларацією.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.