Вівторок, 16 Квітня, 2024

У Рівному може з'явитися нова велодоріжка

Вже тривалий час у Рівному дискутують щодо доцільності розбудови велосипедної інфраструктури. Рівняни неодноразово закликали міську раду посприяти появі велосипедних доріжок хоча б на головних вулицях міста, пише сайт “Рівне Майбутнього”. 

Кілька днів тому на сайті Рівненської міської ради з’явилася петиція, в якій рівнянин Сергій Іванюк закликає владу подбати про облаштування велосипедної доріжки та пішохідної доріжки між житловим комплексом “Щасливий” до басейну, вздовж вулиці В’ячеслава Чорновола.  

Зазначимо, що зараз на цій території немає тротуару, тому рівняни, які мешкають в цьому районі, вимушені ходити вздовж проїжджої частини дороги і таким чином наражатися на потенційну небезпеку. Тож облаштування бодай пішохідної доріжки тут – це необхідність, а не забаганка рівнян.  

Загалом, в останні роки триває налагодження велосипедної інфраструктури в українських містах. В Рівному поки що про облаштування велосипедних доріжок тільки розмовляють. Однак цього року в міській раді Рівного повідомили про те, що планують облаштувати велосипедні доріжки від обласного центру до Шпанова – мальовничого села поблизу Рівного. 

Велосипедний транспорт сьогодні користується значним попитом серед українців, які на подобі європейців, починають усвідомлювати потребу турботи про навколишнє середовище. До того ж, велосипеди допомагають дбати про здоров’я та фізичний стан тіла, не викидають у повітря шкідливі речовини, які псують довкілля та здоров’я людей.  

Станом на сьогодні, 24 вересня, електронну петицію підписало 69 рівнян (при необхідній кількості підписів – 300). До кінця збору підписів залишається 38 днів.  

Підписати петицію про облаштування велосипедної доріжки та пішохідної доріжки біля житлового комплексу “Щасливий” можна тут.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.