П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Оновлена будівля рівненської обласної бібліотеки

Реконструкція будівлі рівненської обласної бібліотеки розпочалася ще у 2017-му році. На даний момент відбувається ремонт покрівлі даху. Щоб було тепло у холодну пору року, його утеплили. Планується грандіозна заміна внутрішньої тепломережі та зміцнення самого фундаменту. Старі вікна, які своє вже відслужили, замінять на нові. Про це розповідає “Рівне Майбутнього“. 

Також під час ремонту добудують ліфтову шахту та встановлять ліфт і пандус. Така інновація дозволить людям з обмеженими можливостями, без перешкод, відвідувати бібліотеку та насолоджуватися книгами. Про це повідомляє видання vse.rv.ua.

Повна вартість проекту реконструкції – 18 мільйонів гривень. З них, 3 мільйони має надати Державний фонд реконструкції та розвитку, а також 1 мільйон виділили з обласного бюджету. 

Остаточної суми коштів ще не надали, адже цей проєкт розрахований до кінця 2019-го року.

Зараз, можна на власні очі побачити, як змінюється споруда бібліотеки в кращу сторону. Якщо раніше це була сіра, похмура будівля з майже зруйнованим фасадом, то зараз вона перебуває у стадії відновлення та розквіту, з сучасними нотками архітектурного рішення та бачення. І ці зміни тільки на краще. У Рівному сподіваються, що в оновлену бібліотеку будуть ходити все більше і більше дітей та дорослих.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.