П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Заряду мало: рівнянин вимагає встановити в місті стовпці для зарядки гаджетів

Гаджети стали невід’ємною частиною нашого життя і без них насправді важко обійтися в повсякденному житті, пише Рівне Майбутнього.  

Так, цими днями на сайті Рівненської міської ради Краєвський Кирил подав електронну петицію щодо встановлення нового обладнання в місті. Йдеться про встановлення спеціальних стовпів, які б заряджали мобільні телефони та інші пристрої в міському парку – парку імені Тараса Шевченка. 

Такі стовпи, за ідеєю рівнянина, мали б заряджатися через альтернативне джерело енергії – від сонячних батарей, якими їх буде обладнано. Такі ж стовпи для зарядки гаджетів рівнянин пропонує встановити в центральній частині міста та на бродвеї.  

Зазначимо, що такі стовпи вже встановлено в багатьох людних місцях інших українських міст. Для нашого міста вже також не є новинкою, що гаджет можна зарядити будь-де, перебуваючи за межами своєї оселі. Такі прилади з’єднуються з гаджетом через USB-порт та таким чином підзаряджають телефон. Це – зручний сучасний підхід, а також комфорт у користуванні гаджетами кожного дня.  

Та фахівці застерігають про те, що частенько такі пристрої для зарядки гаджетів просто неба можуть бути небезпечними. Наприклад, кажуть, що шнур зарядки смартфонів також використовується для передачі даних на інші пристрої. Таким чином, зловмисники можуть зібрати вашу особисту інформацію – тексти з повідомлень, дані з електронної пошти, ваші особисті фотографії або ж контакти, збережені на пристрої.  

Такі способи шахрайства вже давно відомі, однак користувачі все одно продовжують заряджати пристрої таким чином і нехтують безпекою особистої інформації.  

Збір підписів за встановлення таких стовпів із зарядкою стартував 31 січня і триватиме ще 41 день, до 16 березня включно. Станом на сьогодні, 4 лютого, петиція зібрала 30 підписів із 300 необхідних.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.