Середа, 8 Травня, 2024

Рівняни хочуть зобов'язати перевізників оновити міський транспорт

Ще наприкінці серпня на сайті Рівненської міської ради з’явилася петиція від рівнянина Пархомця Романа, який хоче, аби перевізники повністю оновили міський громадський транспорт, повідомляє сайт “Рівне Майбутнього”.  

Необхідність оновлення старого громадського транспорту рівнянин аргументує тим, що в місті останнім часом погіршилася екологія, навіть попри значну кількість зелених насаджень. Погіршується екологія в Рівному щоденно і відбувається це значною мірою через вихлопні гази старих транспортних засобів, які й досі курсують вулицями міста і продовжують перевозити рівнян та гостей Рівного. 

Рівнянин наголошує на тому, що старий громадський транспорт не відповідає сучасним екологічним стандартам та нормам. Такий транспорт забруднює міське повітря, потрапляє в легені рівнян і спричиняє захворювання дихальних шляхів. Не варто забувати і про неприємний запах від вихлопних газів, який також негативно впливає на самопочуття рівнян та загальне становище міста.  

Відтак, на думку Романа Пархомця, міські перевізники зобов’язані впродовж наступного року повністю оновити склад громадського транспорту. При цьому зробити так, щоб рік випуску автобуса, до прикладу, не був давнішим від 2018. Або ж альтернативний варіант вирішення проблеми – замінити старий транспорт з двигунами внутрішнього згорання на транспорт, який працює на електриці. Це не просто сучасний підхід до турботи про навколишнє середовище, а й вияв свідомості та відповідальності перевізників Рівного.  

Станом на сьогодні, 12 вересня, петицію вже підписало 164 осіб (при необхідній кількості – 300). До кінця збору підписів у рівнян залишається 36 днів.  

Зазначимо, що для того, щоб підписати електронну петицію, рівнянам необхідно авторизуватися на сайті міської ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.