П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Дві нові петиції на сайті міської ради

На сайті міської ради зареєстровані дві цікаві петиції. Одна з них – Реконструкція зупинки громадського транспорту поблизу зоопарку. Вона вже набрала 131 підписи, з 300 необхідних для розгляду. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Так як на сьогодніь територія, яка розташована за зоопарком тільки збільшується, а отже і кількість місцевих жителів зростає – це питання є актуальним. Не можна забувати і про сам зоопарк, який відвідують безліч рівнян та гостей нашого міста. Особливо якщо стартує сезон. Дана зупинка громадського транспорту і нині старого радянського дизайну та потребує капітального ремонту. 

Крім свого основного призначення, зупинка виконує ще дві додаткові функції. На жаль, зовсім не корисні, а навпаки. Це туалет та розміщення оголошень, які спотворюють і так вже занедбану зупинку. До речі, запах там відповідний і стояти і чекати там транспорт просто неприємно. Адже мешканці та гості Рівного після відвідин зоопарку не повинні транспортуватися до радянського союзу з ароматом туалету. Зоопарк – це одне з відомих місць рекреації та туризму у Рівному. Тому міській владі слід звернути свою увагу на цю зупинку. Проголосувати можна тут.

Потрібно рятувати дерева у Рівному

"

Ще одна петиція, яка не повинна залишити людей осторонь – це порятунок дерев у Рівному від омели. Її автор – Ігор Кир’янчук вважає, що у місці потрібно створити спеціальні бригади, які будуть боротися з паразитом. Майже на кожному дереві в Рівному прописалася омела. Вона повільно, але нещадно знищує дерево, забираючи у нього всі поживні речовини. 

Спецбригади разом з машинами з краном зможуть знищити омелу шляхом відрізання уражених гілок на хворому дереві. На всі ці процедури потрібно 1,5-2 місяці часу. 

Дану проблему необхідно вирішувати негайно, тому що хворих дерев у Рівному є дуже багато. 

На даний момент петиція набрала 47 підпис з 300 необхідних для розгляду. Збір підписів триває до 27 квітня. проголосувати можна тут.

Обидві петиції можна підтримати на сайті Рівненської міської ради. 

Для довідки:

Омела, Івилга (Viscum) – рід напівпаразитних кущів родини санталових Loranthaceae. Найчастіше вона паразитує на таких деревах, як тополя, клен, сосна, верба, береза, акація та на деяких плодових деревах. Проростає на вершинах дерев або на їхніх гілках. Коли розростається має вигляд зеленого та густого куща. Омела має вигляд кулеподібного ущільнення в кроні дерева. 

Є частково паразитом, тому що може самостійно здійснювати фотосинтез. Плоди омели вживати не можна. Кущ росте до 1 м в діаметрі, легко ламається та падає на землю під час сильних поривів вітру. 

Омела відбирає воду, мінеральні та поживні речовини з рослини-хазяїна, наприклад з тополі. 

Негативні дії:

Певну кількість поживних речовин Омела створює самостійно за допомогою фотосинтезу, тому вона є напівпаразитом. Воду, яку вбирає омела з дерев, стає дефіцитною для гілок. Ось чому, згодом, дерево стає не красивим, крона розріджується. Могутнє дерево повільніше стає рости. З малою інсемінацією дерево ще може існувати дуже довго, але якщо омела буде ширше розростається, то верхівка дерева почне засихати. А згодом і все дерево всохне. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.