Вівторок, 19 Березня, 2024

Проект "5+5+5": На Рівненщині стартує «Велике будівництво»

З 1 березня починається реалізація проекту «Велике будівництво». У Рівному вже відбулася його презентація. Керівництво нашої області має на меті у 2020 році розпочати будівельні роботи та реконструкції шкіл, стадіонів, дитячих садочків, приймальних відділень лікарень, а також доріг місцевого значення та мостів. Далі розповідає «rivne-future.com.ua».

Чому проект має ще одну назву 5+5+5? Тому що будуватимуть та реконструюватимуть 5 шкіл, 5 дитячих садочків і 5 стадіонів в Рівненській області.

«Велике будівництво» – це масштабний загальноукраїнський проект, в сценарії якого на Рівненщині збираються витратити пів мільярда гривень.

Кабінет Міністрів України затвердив перелік проектів області вартістю 533 млн. грн. З них на будівельні роботи виділять 210 млн. грн. Залучатимуть гроші із державного, обласного, районного та місцевого бюджетів.

У проекті зазначається, що всі школи мають бути відкриті до вересня цього року. У планах створення 2,5 тисячі нових місць для учнів. Розпочнеться будівництво Озерецької школи, що у Володимирецькому районі. Відбудеться реконструкція Дубровицького НВК, Малівської школи Демидівського району, Корнинського та Бобринського навчальних закладів Рівненського району.

З`являться 500 нових місць для дошкільнят. Стартує будівництво дитсадка в Березному, а реконструкція – в с. Горбаків, Гощанського, Новоукраїнка, Млинівського, Переброди Дубровицького районів та у смт Клесів, що на Сарненщині.

На презентації проекту не забули і про стадіони. Планується будівництво спортивного комплексу, який розрахований на 760 глядацьких місць у Сарнах, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці (369 місць) та культурно-спортивного закладу в селі Бродниця Зарічненського району (150 місць).

Крім вище згаданих робіт, відбудеться реконструкція басейну в Дубно та стадіону «Колос», що в Костополі (1330 місць).

Також приведуть до одного стандартного зовнішнього вигляду всі приймальні відділення Обласної клінічної лікарні, міської лікарні у Рівному та Дубні, Сарненської, Березнівської, Володимирецької та Рокитнівської центральної районної лікарні та забезпечать їх відповідним медичним обладнанням.

Доріг місцевого значення відремонтують на 73 кілометри. Фінансування буде надходити з дорожнього фонду.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.