П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Маршрутки можуть зовсім зникнути: чи приживеться новий транспорт у Рівному?

З початку 2020-го року на дорогах Рівного можна спостерігати п’ять великогабаритних автобусів “MAN” не на бензині, а на газу. Новий для міста транспорт спочатку запустили на маршрут №1 “Льонокомбінат-Ювілейний”. Саме на цій ділянці руху колись не прижилися автобуси з Барселони. Нині два автобуси курсують на новому маршруті, який сполучає Зоопарк та Аеропорт. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“. 

Великогабаритних красенів придбав для міста підприємець Ігор Хомич, який зауважив, що автобуси” MAN” повністю виправдовують себе за технічними якостями та моральними сподіваннями, проте з фінансової точки зору – ні. 

Після проведення потоку пасажирів стало очевидно, що більша половина людей належить до пільгової категорії населення. Грошова ж компенсація з місцевого бюджету під час пандемії, поки що неможлива. 

З початком оголошення карантину автобусы здійснюють перевезення людей, які задіяні в критичній інфраструктурі та працюють в тому ж режимі, що й тролейбуси – зранку і ввечері. 

"

Для рівнян цей вид громадського транспорту став альтернативою маршруткам. Найбільше, чим подобаються ці автобуси місцевим жителям – це велика пасажиромісткість, яка спроможна підлаштувати транспорт до наявних обмежень на період карантину. 

За словами Ігоря Хомича, рівняни потребують комфортного виду транспорту. А отже, це привід здійснити ще одну закупку таких автобусів. 

Новий маршрут в Рівному 

На днях два новеньких автобуса почали курсувати на маршруті, який сполучає східну та південно-західну частини міста – Зоопарк та Аеропорт. Режим їхньої роботи з інтервалом у пів години – з 6-ох до 11-ої години ранку та ввечері з 16-ої до 21-ої години. Діють абсолютно ідентичні обмеження, що і на інших спецперевезеннях – тільки сидячі місця і обов’язковий масковий режим. “Трійки” поки що немає у програмі “Dozor”, тому що автобуси позначені маршрутом №1. Тож відстежити їх рух можна орієнтуючись на маршрут одинички.

Басів Кут

На даний момент нагальною проблемою у громадському транспорті є створення нового маршруту з Басового Кута. Неодноразово його мешканці скаржитися меру міста про неможливість дістатися в інші райони, навіть під час послаблення карантину. Ті, хто не мають власного автомобіля не те, що не можуть поїхати на ринок, для них проблематично потрапити до місця роботи. Наразі в управлінні транспорту та зв’язку Рівного роздумують над тим, щоб запустити такого ж автобуса “MAN” на Басів Кут. Скоріше б, а то невдовзі громада району буде протестувати. 

Проте існує загроза, що з часом потреба звичайних маршруток у місті може зникнути. Ну то й що! Вже давно переважна більшість рівнян просить владу покроково змінювати маломісткий транспорт на великогабаритні автобуси. 

Такі зміни абсолютно реальні, але тільки при умові, що міська влада проявить Таке бажання та буде сприяти бізнесу впроваджувати новинки громадського транспорту. 

Раніше міський голова Рівного Володимир Хомко повідомляв, що якщо експеримент з автобусами буде успішним, то усі “проблематичні” маршрути віддадуть великогабаритному транспорту. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.