П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Додаток "Дій вдома" на Рівненщині

На Рівненщину з-за кордону продовжують повертатися її мешканці. Людям дають на вибір два варіанти – обсервації та самоізоляція із використанням мобільного додатку “Дій вдома”. Далі розповідає “rivne-future.com.ua” 

Наразі потік людей з іноземних країн значно зменшився, якщо порівняти з початком карантину. Рівняни, які перетинають державний кордон повинні пройти обсервацію. Вона здійснюється за добровільною згодою. Проте не всі мандрівники погоджуються на такі умови. Тому Уряд запропонував ще один механізм – система “Дій вдома”. Завдяки цьому додатку люди зможуть перебувати на самоізоляції два тижні вдома. 

Нагадаємо, що для громадян, які приїхали в Україну, Уряд постановив двотижневий карантин. На днях визначили чіткі його норми: як визначитися між самоізоляцією та обсервацією. Працівники прикордонних служб мають інформувати людей про можливість проходження самоізоляції з використанням мобільного додатку “Дій вдома”. 

Алгоритм дії додатку “Дій вдома” такий, що коли особа не хоче добровільно погоджувалися на обсервацію, повинна пройти самоізоляцію, використовуючи цю систему на своєму гаджетів. Таким чином, працівникам поліції та лікарям буде значно простіше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. 

Людина, яка планує перетнути кордон має завчасно завантажити на свій телефон, планшет чи інший гаджет мобільний додаток. 

Якщо на телефоні вже є даний додаток, то значно скоротиться процедура перетину державного кордону. 

На даний момент “Дій вдома” тестується на Рівненщині як пілотний проект. Наразі працівники патрульної поліції виїздили майже до 50-ти порушників самоізоляції. 

До слова, в Рівненській області зарезервовані 20 закладів обсервації на 1313 місць, які не використовуються за призначенням. Тому крім зручності для людей, мобільний додаток “Дій вдома” дозволить значно зменшити фінансове навантаження і на місцеві бюджети. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.