Вівторок, 23 Квітня, 2024

Рівняни створили мобільний додаток для боротьби з COVID-19

Рівненський проект став фіналістом національного онлайн-змагання HackCorona in Ukraine. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

З 1 квітня всі учасники могли зареєструватися у національному онлайн-змаганні ІТ-проектів HackCorona in Ukraine. Усього було розглянуто 899 заявок. Серед яких: ідеї, прототипы та готові продукти, які виконують неоціненну функцію допомоги у протистоянні пандемії COVID-19 у нашій державі. 11 членів журі уважно дослідили абсолютно усі проекти та до 10 квітня визначилися з фіналістами. 

“Corona Scanner”

Серед 22 проектів, які будуть змагатися у фіналі є проект “Corona Scanner” над яким активно працюють в Рівненській Інжиніринговій Школі Noosphere [Noosphere Engineering School Rivne] на базі Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП). 

Авторами ідеї є Володимир Шевчук та Олександр Коленчук. Вони вже мають досвід спільної праці з Інжиніринговою школою Noosphere та НУВГП. 

Проект стрімко набирає обертів завдяки активній роботі студентів, менторів Інжинірингової школи, фахівців з НУВГП, спеціалістів з медичних закладів, представників ІТ-груп та представників влади міста Рівне. 

Головне завдання “Corona Scanner” – допомогти людям та представникам малого та середнього бізнесу України полегшити боротьбу з пандемією COVID-19 та звести до мінімуму її наслідки. 

"

Мобільний додаток та веб-сервіс “Corona Scanner” дозволить:

  • здійснити швидке опитування, моніторинг та спостерігати за змінами стану здоров’я населення, з можливістю дізнаватися дані у конкретному районі чи навіть вулиці міста (тобто у всіх адміністративних одиницях) ;
  • відслідковувати потреби населення – користувач зможе відмітити продукти харчування, медичні препарати та інші товари, яких він дуже потребує, з можливістю подальшого надання потрібних товарів та послуг (в тому числі оффлайн сервісів, що розташовані поруч таких користувачів). 

Це дозволить владі та волонтерам швидко реагувати на гострі потреби громадян. 

  • спостерігати за поточним станом медичних закладів – лікарі будуть мати змогу напряму надавати інформацію про наявність або відсутність необхідних препаратів, засобів та товарів. Ці дані будуть доступними владі цілодобово. 

Це дозволить владі та волонтерам швидко реагувати на гострі потреби лікарень. 

  • забезпечити акумуляцію зібраних даних про здоров’я і потреби населення за конкретними напрямками  та розробку статистичного інструментарію. 

Цей проект надзвичайно важливий, адже зараз всі користуються смартфонами, планшетами. Завдяки його функціям малозабезпечені сім’ї, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями можуть в режимі онлайн повідомляти про їхні нагальні потреби у харчах, ліках, товарах першої необхідності. Це ж саме стосується і медичних закладів. У додатку одразу ж буде видно, яких препаратів та засобів у лікарні катастрофічно бракує або ж немає зовсім. Це своєрідний діалог простих людей з волонтерами, діалог медиків з представниками влади, підприємцями в режимі онлайн. 

Сподіваємося, що “Corona Scanner” одержить перемогу у національному онлайн-змаганні HackCorona in Ukraine. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.