П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нововведення в роботі магазинів, літніх майданчиків та салонів краси в Рівному з 11 травня

Карантин в Україні продовжили до 22 травня. Проте, з понеділка 11 травня у всіх областях, і в Рівному також, заплановане поступове послаблення карантину. Почнуть працювати салони краси, перукарні, ресторани, зони відпочинку, хімчистки. Але з певними обмеженнями та правилами. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“. 

Салони краси та перукарні Рівного

"

Всім працівникам будуть міряти температуру тіла перед початком робочого дня. У разі фіксації температури вище 37,2 – до роботи не допустять. Перед кожним заміром температури тіла відвідувачів, працівники обов’язково будуть дезінфікувати термометр. 

Просто так, зайти підстригтися чи зробити манікюр не вдасться. Прийом клієнтів лише за попереднім записом та інтервалом не менше 15 хвилин між відвідувачами. 

Не можна буде перебувати в приміщенні стороннім особам за винятком батьків (тато або мама), які супроводжують дітей та людей з інвалідністю. 

При вході мають бути антисептики. Без маски відвідати салон краси або перукарню не вийде. 

Працівники індустрії краси повинні теж бути в масках та обов’язково в одноразових рукавичках. По-завершенню процесів – дезінфекція усіх поверхонь та інструментів. 

Заклади громадського харчування

Що стосується вимірювання температури тіла, то процедура ідентична салонам краси та перукарням. 

Обслуговування тільки на винос за попереднім замовленням або на літніх майданчиках (якщо такі є), при умові, якщо буде дотримано 1,5 м дистанції між столами. За одним столиком можуть перебувати не більше двох осіб. 

При вході – антисептики. 

Місце видачі замовлень та розрахунку повинно бути облаштоване таким чином, щоб відвідувачі не заходили до самого приміщення закладу і могли розрахуватися без використання готівки. Тобто, має бути спеціальна поличка для передачі замовлення клієнту – ніякого особистого контакту. 

Власники, адміністратори, працівники закладів громадського харчування мають самостійно контролювати, щоб біля цього віконечка не створювалися черги. 

Персонал закладу має бути в масках і рукавичках. 

Меню має бути знаходитися перед очима відвідувача. Брати його в руки не можна. 

Заклад, на тимчасовій основі, змушений не допускати на свої робочі місця працівників, яким більше 60-ти років. 

Заклади торгівлі товарами для побуту

На вході повинні бути антисептичні засоби. На території приміщення – не більше одного покупця на 10 кв. км. Вхід тільки у захисних масках або респіраторах. Весь персонал має бути у засобах індивідуального захисту. 

Зони рекреації: паркимузеї та спортивні майданчики відкритого типу, лісопаркові та прибережні зони

"

Поблизу цих місць необхідно розмістити інформацію про потребу дотримуватися соціальної дистанції. 

У туалетах, які розташовані у зонах відпочинку будуть розміщені антисептики, рідке мило та буде здійснюватися прибирання та дезінфекція. 

Попри те, що зони рекреації поступово будуть відновлювати свою роботу атракціони, розважальні дійства і досі під забороною. 

Рівняни зможуть відвідувати зони відпочинку якщо будуть дотримуватися індивідуальних засобів профілактики та групами не більше 3-х людей. 

Пральні, хімчистки, ремонт взуття та одягу

Клієнтам не можна буде очікувати своєї черги у приміщенні. 

Щодо вимірювання температури, використання індивідуальних засобів захисту та антисептиків – правила такі ж, як і в інших громадських закладах. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.