Четвер, 25 Квітня, 2024

Громадський транспорт у Рівному: переповнена пасажирами маршрутка та 30 нових транспортних засобів

У Рівному пасажир маршрутки зробив відео змістом якого є перевезення кількості людей, яка перевищує норму карантинних обмежень. Відео рівнянин опублікував у соціальній мережі. Представники міської ради обіцяли втрутитися та розібратися з цим. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“. 

Автор відео Валерій Квасік повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, що інцидент відбувся у маршрутці № 41. Більше 25-ти пасажирів перебували у транспортному засобі, який курсував з автовокзалу до автостанції “Чайка”. До речі, були і стоячі пасажири, що заборонено згідно прийнятих норм. 

Нагадаємо, що під час карантину на спецрейсах водій може брати таку кількість пасажирів, скільки є сидячих місць у маршрутці. 

Офіційного звернення стосовно даної пригоди у міську раду не було. Проте, як зазначив Микола Прокопчук, це питання наразі вивчається і водій або власник маршрутки будуть відповідати згідно норм чинного законодавства. 

Що ж до інших маршруток, то з понеділка 15 червня їх побільшає на дорогах Рівного. Це довгоочікуваний рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Приводом для цього стало дослідження ситуації масового скупчення людей на зупинках у години пік. Як виявилося, це питання і досі актуальне. 

У понеділок відновлять свою роботу перевізники таких маршрутів: № 39 (В. Дивізії-Ювілейне), № 45 (Князя Романа – 19 школа), № 49 (Енергетиків-Макарова), № 53 (Вербова-НВО “Потенціал”), № 57 (Коновальця-ПК 100).

На кожному маршруті будуть курсувати шість автобусів. 

Умови здійснення транспортних перевезень під час карантину незмінні: кількість пасажирів рівна кількості сидячих місць, пільговий проїзд поки не відновлено, всі люди у маршрутці, автобусах – в індивідуальних засобах захисту – в масках. 

Безпека понад усе! Думайте про себе та про людей навколо. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.