Четвер, 25 Квітня, 2024

Польські організації представили в Рівному реалізовані проекти

24 листопада відбулася зустріч учасників «Інноваційні центри локальної активності». До Рівного прибули команди із Ковеля, Луцька, Славути, Здолбунова та з самого обласного центру, пише rivne-future.com.ua.

Команди представляли результати своєї праці. Сам проект тривав з червня 2018 року. На протязі півроку команди брали участь у тренінгах. Команда складалася з учителя, учня, лідера та представника від батьків. Головним їхнім завданням було планування своєї діяльності та реалізація своїх ідей. На зустрічі всі команди ознайомили присутніх заходами, які були ними проведені.

 Команда із суботньої школи, що функціонує при відділі Спілки поляків України у Славуті впровадили свій проект «100 сердець». Даний проект реалізований до річниці відновлення Польщею незалежності. Команда власноруч виготовила біло-червоні прапорці, а потім роздавали їх жителям міста. Також вони роздавали інформаційні буклети, що розповідали як відбувався процес відновлення незалежності Польщі.

Товариство польської культури в Рівному імені Владислава Реймонта та Товариство польської культури Здолбунівщини здійснили для членів свої організації туристичні мандрівки до Києва і Львова. Учасники відвідували музеї та пам’ятки архітектури у цих містах. Група учасників із Здолбунова побувала також на концерті органної музики.

Командою з міста Ковеля у співпраці з Волинським обласним відділенням Спілки вчителів- полоністів України імені Габріелі Запольської була організована вікторина на тему: «Пізнаймо Польщу разом». Учасниками цієї вікторини стали учні загальноосвітніх шкіл, де викладається польська мова.

Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка організувало для членів організації презентацію і конференцію, на тему – 100-річчя незалежності Польщі. Команда запропонувала влаштувати туристичну поїздку до міста Костюхівки, де воювала армія Юзефа Пілсудського. Цю ідею вирішили перенести на травень 19-го року. Українсько-польський союз імені Томаша Падури з Рівного організував подвійний проект.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.