Вівторок, 19 Березня, 2024

Рівняни за власні кошти знову відремонтують стелу Героїв Небесної сотні

Ініціативна група рівнян збирає кошти на ремонт стели загиблим героям Небесної сотні, розташованої поблизу обласної філармонії на вулиці Соборній. Небайдужі, а це молоді люди з патріотичного середовища, звернулися до городян із закликом зібрати кошти і оновити стелу, встановлену після Революції Гідності, розповідає сайт «Рівне Майбутнього».

Як зазначає ініціатор збору коштів Антон Латайчук, «пам’ять» також потрібно ремонтувати, та хоч і зібрати потрібно небагато, проте кожна гривня буде хорошою допомогою.

“Доки чиновники міряються хто «зеленіший», то ми вимірюємо розмір «хмаринок» на стелі”,- зауважує Антон Латайчук.

Свого часу, після подій на Майдані 2013-2014 років ідею увіковічення Героїв Небесної сотні в обласному центрі, серед яких було й троє рівнян та один житель області (Георгій Арутюнян, Валерій  Опанасюк,  Олександр  Храпаченко  та Іван  Городнюк  з  міста  Березне),  втілив рівненський художник та дизайнер Олексій Огонь. Гроші на реалізацію проекту надали рівненські благодійники.

Саму стелу Героїв Небесної сотні неодноразово шкодили хулігани. Так, напередодні нового 2016 року стелу, розмалювали чорною фарбою написом: «Безбожна чернь».

Пізніше, у тому ж 2016 році трапився курйозний випадок – внаслідок ДТП за участі автомобіля ВАЗ, який з’їхав з дороги, меморіальний об’єкт зазнав серйозних ушкоджень. Після обох випадків стелу ремонтували місцеві активісти.

Інсталяцію неодноразово ремонтували: минулоріч містяни доводили до ладу стелу героїв, але цього року місцева молодь знову хоче її облагородити та освіжити зовнішній вигляд.

Меморіал Небесної сотні

Нагадаємо, що стела Героїв Небесної сотні не перебуває на балансі міста і, відповідно, на її утримання не можуть виділятися бюджетні кошти. Її зовнішнім виглядом і підтримкою в належному стані займаються громадські активісти Рівного.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.